Home » Топ новини » Андрей Райчев изригна: Най-голямата опасност за България е Президентска република!
Андрей Райчев изригна: Най-голямата опасност за България е Президентска република!

Андрей Райчев изригна: Най-голямата опасност за България е Президентска република!

Партиите в НС в момента се заиграват много опасно с устоите на парламентарната република. Ситуацията е много опасна, а насред тази политическа криза българинът лесно може да се подлъже и да поиска президентска република.

Независимо какъв президент бихме избрали, после няма да можем да го свалим. Историята е доказала, че българите не могат сами да свалят еднолични режими – нека си припомним Фердинанд, Тодор Живков. Едноличната власт в България е падала само след външни геополотичиески катаклизми. Затова призивите напоследък за президентска република са много опасни. Даването на толкова много власт в ръцете на един-единствен човек не е добра идея, коментира социологът Андрей Райчев.

Все още теоретично има 20% шанс да се състави редовно правителство в рамките на този парламент. Може да се случи ако партиите подновят диалога помежду си. Но в момента изглежда, че между ИТН и ДБ всички мостове са изгорени. Слави Трифонов падна много ниско, като прехвърли личните си нападки срещу Христо Иванов и върху родителите му. Огромни и разломни са различията между поддръжниците на тези две партии, затова обидите не спират да се сипят и от двете страни.

Логично е Румен Радев да не иска служебният му кабинет да бъде избран за редовен, защото негативите от управлението могат да навредят на кампанията му за втори президентски мандат. Правителството наближава 100-я си ден и оттам насетне неминуемо ще трупа черни точки в очите на избирателите.

Най- вероятно президентът Радев ще връчи третия мандат на БСП.

Към момента Столетницата се държи най-смислено, логично и дипломатично избягва острите реплики. А пък и ще бъде неморално да не даде мандата на БСП, след като партията е трета, заяви подкрепата си за втория му президентски мандат, беше активен участник в миналогодишните протести, а отгоре на това години наред беше единствената парламентарна опозиция срещу режима на ГЕРБ, коментира още Райчев.

По-странна е подкрепата, която Слави Трифонов заяви за Радев. След като още от кандидат- президентската му кампания го осмиваше, че е под чехъла на жена си и че е марионетка на Корнелия Нинова, от миналата година Трифонов рязко промени отношението си към него. На какво се дължи промяната – изтекъл е срока на поръчката за осмиване на Радев, която поръчка несъмнено е дошла от ГЕРБ.

И втората причина е, че соросоидните ментори на Слави, ДСБ и „Да, България“ – фондацията „Америка за България“ са им наредили да обърнат посоката от „контра“ на президента към неговото възхваляване.

Ако обаче се окаже, че между вторите и третите избори избирателите на Слави са се стопили, това ще се окаже крайно негативно за Радев. Макар да се говори, че победата му е предрешена, това съвсем не е така. Имиджът на ИТН силно пострада след цирковете, които партията сътвори в парламента. Това обърка плановете на соросоидите, защото те бяха определили тъкмо партията на Трифонов да играе главна електорална роля в поддръжката на Радев, а ДБ и ИБНИ да са само поддържащи.

Надя Колева, Skandalno.net

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.