Home » Идеи » Ако спите в тази поза ще се събуждате изпълнени с енергия и тонус, каквито никога досега не сте имали –
Ако спите в тази поза ще се събуждате изпълнени с енергия и тонус каквито никога досега не сте имали –

Ако спите в тази поза ще се събуждате изпълнени с енергия и тонус, каквито никога досега не сте имали –

Средният човек прекарва една трета от живота си заспал. Невъзможно е да се подцени значението на този процес: през това време тъканите ни се възстановяват, токсините се отделят и мозъкът обработва получената информация.

 В същото време твърде малко хора знаят как да спят правилно . Освен това мнозина дори не се замислят!

Ако копаете по-дълбоко, сънят също зависи от това дали сте в добро настроение, дали имате достатъчно енергия за останалата част от деня. Всички метаболитни процеси също са обвързани със съня. Но за да се чувствате комфортно и да сте уверени в качеството на почивката си, просто трябва да знаете как да легнете правилно .

Пози в съня и какво влияят

Преди да стигнете дотам, не забравяйте в каква позиция обикновено спите. Възможно е да има много варианти, но се опитайте да запомните как точно лежите: на гърба, на корема или на някоя страна?

Спите на гърба си

Дълго време се смяташе, че тази позиция е най-полезната. Не всичко обаче е толкова просто, колкото бихме искали: тази позиция за сън трудно може да се нарече правилна

Козметолозите единодушно твърдят, че при такъв сън кожата на лицето е по-малко травмирана от възглавницата и не се образуват гънки. Но в същото време има редица други нюанси: когато спите по гръб , токсините се отстраняват по-малко ефективно от мозъка. Дишате по-трудно, появява се хъркане. Плюс това не е най-благоприятната позиция за гръбнака.

Решение: Спането на гърба ви ще бъде по-добро, ако горната част на тялото ви е на по-високо от долната част. Сякаш седите на много нисък стол.

Спите по корем

Единственото по-лошо от това да почивате на гърба си е да спите на корема . Това е особено вредно за лумбалния и шийния отдел на гръбначния стълб. Токсините в тази позиция изобщо не се отстраняват от мозъка и дишането може да бъде затруднено.

Решение: Ако редовно спите по корем , опитайте да спите без възглавница. Ще се изненадате колко се намалява стреса върху шийния отдел на гръбначния стълб.

Спете на една страна

Най-правилната и удобна позиция за сън. Най-малкото затруднява дишането, не деформира извивките на гръбначния стълб и насърчава елиминирането на токсините. Възглавницата трябва да бъде толкова висока, че главата и шията да са хоризонтални.

Как да подобрите съня си и позата съответно? Поставете друга възглавница между краката си . Случвало ли ви се е да стискате одеяло с колене в съня си? Това не е без причина: именно в тази позиция гръбначният стълб почива най- добре

Трикът на възглавницата между краката не е нов. Възглавниците Дакимакура са много популярни сред най- здравата нация в света , а именно японците. Те имат удължена форма, така че да е удобно да ги прегърнете насън.. По този начин сънят е по-полезен и не вреди на опорно-двигателния апарат. Знаете ли за това?

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.