Home » Топ новини » Ако се разболеете никога не ходете в Ковид отделение (потресаващи кадри)
Ако се разболеете никога не ходете в Ковид отделение (потресаващи кадри)

Ако се разболеете никога не ходете в Ковид отделение (потресаващи кадри)

От Габрово сигнализираха за лоши условия, липса на организация и недостиг на персонал в COVID отделението на местното лечебно заведение.

Иванка Граматикова дава положителен тест за коронавирус в началото на месеца.

Преболедува леко, но заразява възрастния си баща. Налага се 87-годишният Тома Граматиков да бъде хоспитализиран, заради влошаване на състоянието. Още при приемането му в габровската областна болница започват проблемите.

„Баща ми стоя цял ден на една носилка без храна и лекарства, защото не съм му ги взела от вкъщи”, разказва Граматикова.

От болницата обясниха, че такава била процедурата. „Приемът на един пациент отнема и техническо време. Ако дойдат 10 човека, не може да бъдат приети едновременно.

На всеки един пациент, който постъпва, се правят бързи тестове. Без значение, дали са за планов или спешен прием. Изчакват се резултатите и се преценява, къде да бъдат настанени”, заяви д-р Минко Михов – директор на МБАЛ-Габрово.

След 8 часа чакане мъжът е приет, а по настояване на дъщеря му тя влиза, за да се грижи на него, тъй като не вярва, че ще получи адекватна помощ. Екип на NOVA разговаря с Иванка Граматикова, докато е в COVID отделението през прозореца и по телефона, тъй като жената е изолирана с баща си в една стая.

От снимките, които предоставя се вижда, че баня и тоалетна няма.

В същото време русенка алармира за потресаваща мизерия в болница в града.

Тя се ожали в социалната мрежа, прилагайки снимки на тоалетната, намираща се точно до портиерите. Проблемът е дългогодишен, като е редно да се отбележи, че миризмата, която се носи от санитарното помещение, не може се снима….Но се усеща…

„С уважение към моите приятели и близки лекари, работещи в русенската болница УМБАЛ, които не веднъж са лекували и излекували и мен и членовете на семейството ми! Днес придружих приятелката си до болницата. Не се чувства добре и я приеха за изследвания и терапия. Потресена съм от условията на санитарния възел за пациенти при входа за отделенията!

Срамно ми е! Публикувам няколко снимки. Имам по-драстични в архива“, пише авторът на кадрите, като това е пореден сигнал, свързан с тази тоалетна, за който обаче не е ясно дали няма да бъде и пореден глас в пустиня.

Става въпрос за УМБАЛ – Канев в Русе.

Потресаваща мизерия в русенска болница (Снимка)

Разбира се, това не са единствените случаи в България, като от 365 Новини сме ви разказвали за още дузина такива и ще продължим да го правим, докато нещо в страната ни не се промени.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.