Home » Здраве » 5 знака, че спите на некачествен матрак
знаци че спите на некачествен матрак

5 знака, че спите на некачествен матрак

Носът ви тече всяка сутрин, нямате желание за секс? Колкото и да е странно, причината може да се окаже матрака ви. Ако ставате всяка сутрин със схванат врат, вероятно имате нужда от промяна, припомня 365novini

Правилният матрак за вас обаче зависи от няколко фактора

Къде имате болки, как обичате да спите, колко е висока възглавницата ви и доста други неща. Ето и няколко предупредителни знаци, че може би ви трябва нов матрак. Ако имате такива проблеми, действайте!

1. Събуждате се с течащ или запушен нос. Има съвсем миниатюрни насекоми, които се хранят с праха в къщата. Ако имате прах, имате и тях. Те са едни от най-честите причинители на алергии, като симптомите са течащ нос, кихане, подути очи и възпалено гърло. Тук вината е именно на матрака. Решението е закупуването на топ матрак, който според изследвания на учени, намалява с 50 процента присъствието на вредителите. Освен това трябва да перете чаршафите си поне един път в седмицата, за да предотвратите появата на микроорганизмите.

2. Либидото ви е ниско. Нямате никакво желание за секс – това значи, че не спите качествено. Изпотяване през нощта и проблеми със съня – това са признаци, свързани с липсата на либидо. Препоръката на различни специалисти е да нагласите температурата в стаята между 15 и 20 градуса. Купуването на матрак и чаршафи, които държат хладно през нощта е друг вариант да не прегрявате през нощта и да запазите желанието си за секс.

3. Кожата ви не е в добро състояние. Некачественият сън е свързан с повишането на доста хормони, свързани със стреса като кортизол например. Проучванията в тази среда показват, че повишаването на кортизола и системното възпаляване на кожата причинява бръчки, загуба на еластичност и екземи. Старите матраци могат да са проблема – според специализирани медии матраци на 10 години трябва да бъдат сменяни и това веднага оказва разлика.

4. Отнема ви по час да заспите. Начин да измерите качеството на съня си е като прецените колко време лежите в леглото, преди да се унесете. Може да обвините за забавянето смартфона си, но прекалено твърдият матрак също може да е отговорен. При изследвания сред възрастни хора, смяната на високия твърд матрак с по-мек, времето за заспиване е спаднало рязко от 67 на 21 процента. Болките във врата и гърба пък са намалели с 50 процента сред участниците.

5. Чувствате се отпаднали дори след дълго спане. Присъствието на различни бактерии в матрака ви може да предизвика проблемно дишане през нощта или други нередности. В резултат на това се събуждате уморени и през деня сте далеч от най-доброто си състояние. Затова редовно почиствайте матрака си и перете чаршафите.

zajenata.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.