Home » Идеи » 4 грешки в интериора на спалнята, които създават лоша атмосфера
4 грешки в интериора на спалнята

4 грешки в интериора на спалнята, които създават лоша атмосфера

Може да ви звучи невероятно, но е абсолютна истина, че прекарваме около една трета от живота си в леглото. По-голямата част от това време отива в сън, но пък има и активно време – дали ще е четене на книга, гледане на филм, или просто почивка. И независимо от дейността, която извършваме, обстановката и цялата атмосфера са от значение. Ето защо е крайно време да се сбогуваме с тези 4 „тенденции“, съветва 365novini.

1. Цветът на стените е твърде ярък

Много хора са боядисвали спалнята си в червени или ярко зелени тонове. Разбира се, малък е процентът на онези, които по-късно не са съжалили за това свое решение. Най-вероятно през първите седмици ви а допадал новия облик, но с всеки изминал ден отегчението и напрежението са нараствали. Спалнята трябва да бъде убежище с „ниски стимули”, спокойно и предразполагащо. Затова се придържайте към по-леки, по-пастелни нюанси.

2. Нямате килим или е твърде малък

Ако в спалнята ви има мокет, това не важи за вас. Наистина е хубаво това пространство от дома ви да не е на „гола“ настилка. Първо – килимът създава уют и второ – хич не е приятно сутрин да стъпиш на студения ламинат. Ако не искате голям килим или не можете да го поддържате, заложете на малко пухено килимче, разположено от едната страна на леглото.

4 грешки в интериора на спалнята

3. Твърде голямо легло

Без значение колко примамливо е голямото легло, не се изхвърляйте, ако не разполагате с достатъчно място. Твърде голямото легло ще „изяде“ цялото пространство за движение, а и няма да имате особено място за съхранение. Създавайки илюзия за несъразмерна кутийка, още по-лошо е, ако сте избрали модел от масивно дърво или с колони в арабски стил.

4. Няма достатъчно естествена светлина

Внимавайки с разположението на мебелите в спалнята. Хубаво е пространството пред прозорците да е открито или с ниски мебели, които не пречат на влизането на светлината. Дори може да украсите с естествени цветя някой нисък скрин. От друга гледна точка, замислете се как бихте мили прозорци, ако сте се затрупали с вещи.

iwoman.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.