Home » Свят » 16 татуировки, за чието мрачно значение повечето хора не подозират
16 татуировки за чието мрачно значение повечето хора не подозират

16 татуировки, за чието мрачно значение повечето хора не подозират

Сълза

Сълза

Сълзата е една от най-популярните затворнически татуировки и нейното значение може да варира в широки граници. На някои места по света означава, че собственикът на татуировката е извършил убийство, ако сълзата не е запълнена с мастило, значи се е опитал да убие. Сълзата може да означава и че човекът е бил дълго време в затвора.

Много хора си татуират сълза, ако техен близък е в затвора или е починал. В последните години тази татуировка стана много популярна заради някои известни личности. Например Ейми Уайнхаус си татуира сълза, когато съпругът ѝ влезе в затвора, а рапърът Лил Уейн си е направил сълза заради смъртта на негов приятел. В криминалния свят обаче смятат, че такава татуировка трябва да се заслужи, а не се прави ей така.

Буда

Буда

Тази татуировка няма мрачно значение, но татуирането на божествени образи върху тялото се смята за светотатство. Затова туристите с татуиран Буда могат дори да отидат в затвора в някои будистки страни.

Татуировките на якудза

В Япония само хората, които са част от мафията – якудза, имат право да имат такива татуировки. Практиката се заражда по време на периода Едо (1603 – 1868). Тогава властите са татуирали престъпниците, за да знаят всички, че са извършили престъпление.

Трилистна детелина

Трилистна детелина

Обикновено хората си татуират четирилистни детелини за късмет, но трилистните детелини се свързват с Ирландия, и по-точно – с ирландските престъпни банди и с хора, които са лежали в затвора.

Бодлива тел

Бодлива тел

В криминалния свят бодливата тел означава, че човекът е бил осъждан. Всяко възелче на телта символизира една година в затвора.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.