Home » Здраве » 13-дневна диета с лимони пречиства организма и сваля 10 килограма!
13-дневна диета с лимони

13-дневна диета с лимони пречиства организма и сваля 10 килограма!

Представяме на вашето внимание лимонова диета, която наистина работи.

Както знаем, лимонът е отлично средство, когато се опитваме да отслабнем. Причината за това е фактът, че този малък и кисел плод действа много добре на храносмилателния тракт.

Лимоните съдържат около 7-8 процента лимонена киселина, което е далеч повече от останалите плодове. Това вещество успешно си взаимодейства с други ензими и киселини, което стимулира нашето храносмилане и отделянето на стомашните сокове.

Именно поради тази висока киселинност, даже малко парче лимон е в състояние да повлияе благоприятно върху процеса на преработване на храната и да намали риска от повишаването на захарта в кръвта, разбра 365 Новини.

Кората на цитруса пък от своя страна съдържа пектин, който в нашите стомаси се превръщат в жилав гел, обгръщащ стените на червата и не позволяващ на организма да поглъща захарта на твърде бързи темпове.

Експертите твърдят, че не е задължително да мерим храната до последния грам, но и не бива да прекаляваме с нея, разбира се. Просто включете към менюто си няколко супени лъжици лимонов сок или малко от меката част на плода.

Лимоновият сок трябва да пиете на гладно, а водата, с която се разрежда, да е със стайна температура, в никакъв случай да не бъдe студена. След изпиването на напитката устата се изплаква със слаб соден разтвор, за да се неутрализира действието на лимонената киселина върху зъбния емайл. Друг вариант е да пиете сока през сламка.

По време на лимонената диета може да си хапвате всичко в умерени количества и всеки ден да се пие лимонов сок, както следва:

1 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода (пие се на гладно);

2 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

3 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

4 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

5 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

6 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

7 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден;

8 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

9 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

10 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

11 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

12 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

13 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;

14 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден.

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!