Home » Идеи » 12 златни правила за гримиране след 40-те: така гримът не състарява, а подмладява
12 златни правила за гримиране след 40-те: така гримът не състарява а подмладява

12 златни правила за гримиране след 40-те: така гримът не състарява, а подмладява

Жената на 40+ няма нищо общо с момичето, което е била на 20 – тя е уверена в себе си, знае отлично силните и слабите си страни, а годините са ѝ дали безценен опит.

Ето защо всяка жена над определена възраст трябва да е наясно, че не може вече да се гримира по начина, по който го е правила на младини. Иначе рискува гримът само да я състари.

Причината за това са не само възрастовите промени в структурата на кожата, но и някои социални стандарти, които също претърпяват определени метаморфози с възрастта. И така, какви правила трябва да следва една жена, когато е над 35-40 години, за да изглежда стилно, младо и в същото време не вулгарно?

Ето ги правилата за грим след 40-те на 365novini:

1. Никога не слагайте молив на долния клепач

Грим след 40 години: правилата.

Ясната тъмна линия на долния клепач е подчертавала невероятните ви очи, когато току-що сте завършили училище, но сега с нея ще изглеждате нелепо. При 40-годишна жена молив върху долния клепач създава ефект на малки, изчезнали и уморени очи. Ако искате да подчертаете долните мигли, тогава максималното, което можете да си позволите, са меки сенки, които трябва да бъдат внимателно нанесени.

2. Спазвайте чувството за пропорция

Грим след 40

Друго основно правило. Тежкият и ярък грим може да стои интересно само на един много млад човек. След 25-тата година такъв грим изглежда вулгарен и безвкусен, а за една 40-годишна дама това е просто абсурдно. Най-добрият критерий в това отношение е мнението на мъжете: ако даже и те забележат, че днес сте попрекалили с грима, това означава, че определено сте попресолили манджата. На тази възраст добрият грим трябва да бъде едва забележим и да преследва две цели – да скрие недостатъците и да подчертае достойнствата.

3. Течна основа вместо прахообразна

Грим за 40- годишни: правилата.

С възрастта съдържанието на влага в кожата става все по-малко. Ето защо, ако не искате да забележат околните сухотата на кожата ви, не използвайте прахообразна основа за грим. Хидратиращата основа е много по-добра.

4. Използвайте праймер за лице

правила за грим

За съжаление, фините бръчки не са единственият дефект, който може да има кожата след 40-годишна възраст. Ето защо, за да направите перфектната основа, използвайте праймер, който не само прави повърхността на кожата по-гладка, но също така ви позволява да увеличите трайността на фон-дьо-тена.

5. Намерете своя цвят червило

гримиране на устните

Свързаните с възрастта промени засягат не само кожата на лицето, но и устните. На тази възраст те вече не са толкова ярки, по-малко закръглени са, а очертанията им не са толкова ясни, както преди 20 години. Ето защо правилно избраното червило е от първостепенно значение. Важно е да се отбележи, че червилото не само ще възвърне привлекателността на устните, но и ще скрие малките петна по лицето, торбичките под очите и не само. Това може да изглежда странно, но ако червилото е с “вашия” цвят, това ще отвлече вниманието и в резултат на това малки несъвършенства ще останат незабелязани.

6. Използвайте фин хайлайтер

грим след 40-те

Хайлайтерът добре подчертава скулите, но независимо от целта, с която го използвате, той трябва да бъде с фина консистенция, защото твърде големите частици блясък на тази възраст изглеждат направо вулгарно.

7. Ружът трябва да се нанася на мястото, където естествено се появява руменината

как се нанася руж

Не трябва да се опитвате да направите лицето си по-слабо, поставяйки бронзант или руж върху по-голяма част от бузите. Това само ще създаде ефекта на мръсни петна, но не и елегантност и изтънченост. Областта на нанасяне на ружа в никакъв случай не трябва да надвишава границите на естествената руменина, в противен случай съществува голям риск да станете клоун.

8. Изберете идеалния молив за вежди

гримиране на вежди

В този случай забележката се касае предимно за цвета, който трябва да се комбинира с цвета на косата.

9. Когато нанасяте червило, не излизайте извън контура на устните

правила за гримиране

Някои жени, отбелязвайки, че устните им не са толкова добре очертани и плътни, колкото са били в младостта, се опитват да компенсират този дефицит, като нанасят червилото дори извън контурите на устните. Това е груба грешка, защото такива устни изглеждат много немарливи, груби и нелепи.

10. Грим за вежди – да, ако е необходимо!

нанасяне на грим

Веждите също могат да загубят качеството си с възрастта. По правило това се изразява във факта, че те избледняват до известна степен и стават по-редки. Ако това се отнася за вас, трябва да използвате грим за вежди. Що се отнася до тяхната форма, на тази възраст тя вече е фиксирана, така че е достатъчно просто да оцветите веждите по един или друг начин.

11. Не злоупотребявайте с блясъка.

блестящ грим

Основният недостатък на блясъка е, че той има склонност да се разпространява по цялото лице, дори да попада в бръчките. Ето защо, ако не искате да се превърне в един вид коледна украса, използвайте блясък само в ъглите на очите, и дори тогава в малки количества. Може да е разумно да спрете да го използвате напълно.

12. Внимателно използвайте коректора.

нанасяне на коректор

Кожата под очите обикновено е малко по-тъмна от останалата част на лицето. Въпреки това, с възрастта, пигментацията на кожата става още по-изразена, а освен това става по-тънка. В резултат на това много жени започват да злоупотребяват с употребата на коректор в тази част на лицето.

Въпреки това, трябва да се има предвид, че това средство, ако го нанасяте в повече, може да се натрупа в бръчиците на кожата. За да го предотвратите, трябва да нанасяте много тънък слой от коректора. Най-разумно е да се избере коректор с максимална покривна мощност.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.