Home » Живот » Загрижена майка пита: Плащам на мама, за да гледа внучето си – това нормално ли е?
Загрижена майка пита: Плащам на мама за да гледа внучето си – това нормално ли е?

Загрижена майка пита: Плащам на мама, за да гледа внучето си – това нормално ли е?

Мария К. е принудена да плаща на майка си, защото тя отказва да се грижи за внучето си безплатно, разбра 365novini.

И дъщерята няма къде да отиде – с разведен мъж и няма никой, който да остави сина си. Младата майка моли да разгледате тази ситуация.

От собствената си майка нашата героиня, разбира се, не е очаквала такова нещо. Когато едно дете се появи в семейство, много баби се надпреварват да помагат и да дават съвети в отглеждането на детето, кой с каквото може… Не така е с Мария, която пише следното:

„Момичета, пиша и дори плача. Родната ми майка! В прав текст тя ми заяви, че иска да получава пари в грижа за детето, внука ѝ! Когато бях бременна, тя не показа, че не се нуждае от дете, държа се нормално и дори ме придружи няколко пъти на преглед. Но в един момент животът ми се обърна, трябваше да скъсам с бащата на детето си.

Най-малко, той се изнесе в своя апартамент, аз живея със сина си отделно, но не знам как ще се разбираме в една и съща къща с мама.

И тъща ми живее далеч, в друг град, но помага малко финансово. Работя, детето вече ходи в детска градина. Трябва да печеля пари, за да издържам себе си и детето, като нямам мъж до себе си, откъде да идват средства!

И затова не мога да си седя у дома. Наскоро бях изпратена в командировка и съобщих това на майка ми, а тя отново ми заяви вече определената сума, за тези 3 дни от престоя ми с моя син (за миене, готвене и т.н.).

Аз съм шокирана, естествено! Но нямам избор – плащам за услугите й.

И какво да правя в тази ситуация, не знам. Да продължавам ли да плащам, бавачка ли да наемам … !?

Жени с деца, какво бихте направили на мястото на Мария? И дайте оценка за постъпката на майка ѝ.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.