Водещите новини
Home » Свят » Жена със странна реакция след „АстраЗенека“: Мислех, че ще ми ампутират краката! СНИМКИ
Жена със странна реакция след „АстраЗенека“: Мислех че ще ми ампутират краката! СНИМКИ

Жена със странна реакция след „АстраЗенека“: Мислех, че ще ми ампутират краката! СНИМКИ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Странен случай на страничен ефект от ваксина регистрираха в Гласгоу. На 34-годишната Сара е била поставена доза от ваксината на „АстраЗенека“. Жената имала често срещаните грипоподобни симптоми след първата доза, но седмица по-късно започнала да усеща и болки в краката.

Малко след това забелязала и обрив около глезените си, който се превърнал в болезнени мехури. Сара прекарва близо две седмици в болницата „Кралица Елизабет“, където са ѝ направени множество тестове, а резултатите показали като причина именно ваксината.

Обривите ѝ започнали да се разпростират, като освен по краката, започнали да стигат до ръцете, лицето и задните ѝ части. Въпреки това Сара споделя:

„Аз все още смятам, че хората трябва да се ваксинират, и както е ясно, не при всички има подобни странични ефекти. Все пак трябва да се знае, че обривите не са за пренебрегване. Не искам да плаша никого.“

Окончателните резултати от направена биопсия, затвърждават ваксината на производителя като причина за рядката реакция. На Сара е назначено лечение със стероиди.

„Към момента се придвижвам с инвалидна количка, тъй като изпитвам силна болка, а краката ми се бинтоват всеки ден заради мехурите. В един момент много се изплаших, помислих си: „Ще ми ампутират краката!“ Очевидно моят случай беше нов за лекарите, но те бяха страхотни, не съм си представяла по-добра грижа“, казва още Сара.

Превод: GlasNews.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.