Home » Топ новини » Жена с вируса отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи / ВИДЕО /
Жена с вируса отказа лечение в болница за да има място за по-тежки случаи / ВИДЕО /

Жена с вируса отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи / ВИДЕО /

Българка с COVID-19 отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи.

Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и загуба на обоняние. Тя вдига и температура, която варира между 37 и 38 градуса. 47-годишната жена си прави тест, който е положителен. Карантинира се у дома, но за броени дни състоянието ѝ се влошава.

„Не можеш да спреш да кашляш, при което не можеш да поемеш въздух“, обяснява жената пред телевизия Bulgaria ON AIR.
Наталия отива на преглед в инфекциозното отделение на „Александровска“ болница. Там ѝ казват, че състоянието ѝ не е крайно тежко, но трябва да бъде настанена в болница. Проблемът обаче е, че в болницата няма свободни легла за пациенти с коронавирус.

„Проблемът на Александровска болницца е, че ме прегледа инфекционист, той не може да ме приеме, защото болницата е претъпкана“, сподели Наталия.

Заради липсата на свободно легло, лекарите уведомяват координационния център, чиято работа е да намери свободно място за настаняване. Наталия обаче взима друго решение – тя отказва да бъде настанена в болница, за да може друг, с по-тежки симптоми от нейните, да се лекува на нейното място.

„При такава оценка на моя здравен статус аз приех, че ще поема риска, но това е да не заемаш едно легло и да се опиташ да се бориш до последно. Иначе това означава да заема едно легло, да седна някъде , където съм в по-добро състояние и някой, който може би има астма, който лекарите по-добре ще го спасят от мен, ако е със сърдечно-съдови или с диабет, няма да има шанс за живот. Аз ще съм заела неговото легло“, казва Наталия.

Така тя си купува цялата необходима апаратура за лечение на Ковид-19 в домашни условия. До леглото си има оксиметър и машина за кислороден кондензатор.

„Машината за дишане е 1400 лв., за всички лекарства до тук сме дали общо 2000 лв.“, обяснява жената.

Източник: Днес.БГ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.