Home » България » Затварят отново училища и дискотеки?! (още подробности)
Затварят отново училища и дискотеки

Затварят отново училища и дискотеки?! (още подробности)

Училища и дискотеки може да бъдат затваряни отново, дочу 365 Новини!

За по 14 дни може да бъдат затваряни цели училища ако случаите на Ковид-19 нараснат след 15-ти септември. В школата маските няма да бъдат задължителни, но ситуацията ще се следи стриктно.

Това заяви в ефира на БНТ главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който днес ще се срещне с образователния министър, за да вземат всички необходими мерки по безопасността на учебния процес.

Както вече стана ясно, удължава се извънредната епидемична обстановка, защото не се наблюдава траен спад на новорегистрираните случаи на коронавирус.

„Броят на заразените продължава да расте, както, за жалост, и смъртните случаи. Радвам се, че успяхме да задържим добри нива и се моля тази тенденция да се запази“, каза доц Кунчев.

Той е категоричен, че при рязък скок на заразата Щабът е готов моментално да затвори нощните заведения, но не смята, че ще се наложи да се въведат нови КПП-та по градовете.

Колкото до ужасяващата новина с 18-те души, починали от Ковид-19 вчера, доц. Кунчев обясни, че не са били съобщени данни през почивните дни и затова всичко се е натрупало за понеделник. Така се е появила и кошмарната цифра.

Източник: Клюки

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.