Home » България » Запорираха имущество за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви
Ветко и Маринела Арабаджиеви

Запорираха имущество за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Запорираха имущество за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви и техни 9 компании, научи 365novini.

Обезпечителни мерки върху имущество на хотелиерите са наложени по искане на Антикорупционната комисия. Информацията е от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.

На 26 септември съдът върна Маринела Арабаджиева в ареста, въпреки заболяванията, които й бяха открити.

Нейният съпруг Ветко бе оставен постоянно в ареста на 6 август 2019 г. Преди това – на 14 май 2019 г. Апелативният спецсъд остави милионера за постоянно в ареста.

Ветко Арабаджиев бе върнат у нас от Испания малко след полунощ на 4-ти срещу 5-ти май. Той е обвинен в ръководене на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като през август месец им бяха повдигнати обвинения. В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен. Той излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.