Home » Свят » Започна се налагането на Новият световен ред! 10 000 лекари от Гърция са уволнени, защото не искат да се ваксинират!
Започна се налагането на Новият световен ред! 10 000 лекари от Гърция са уволнени защото не искат да се ваксинират!

Започна се налагането на Новият световен ред! 10 000 лекари от Гърция са уволнени, защото не искат да се ваксинират!

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес по причина, че не са се ваксинирали срещу Covid-19, съобщи БНР.

От 1 септември имунизацията на лекари, мед. сестри и санитари в южната ни съседка е задължителна. Това решение на властите предизвика поредица от масови протести на засегнатите, подкрепени от стотици хиляди граждани в цялата страна. Но правителството в Атина остана непреклонно.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и това на пациентите си, категоричен е премиерът Кириакос Мицотакис.

Десетки хиляди лекари протестираха пред болниците и тази сутрин с искане за отмяна на задължителното ваксиниране. По информация на синдикатите само днес са уволнени 10 000 медицински работни, научи 365 Новини.

„Ако правителството не отмени това безумно решение, стачката ни ще продължи и до седмица цялата здравна система на Гърция ще блокира. Болните ще са в голям риск и това ще тежи на съвестта на правителството“, предупредиха лекарите. Готовност за стачка от утре имат всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Работодателите им са заплашени от 50 000 евро глоба и отнемане на лиценза за работа.

Източник: Skandalno.net

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.