Водещите новини
Home » Свят » Започна се! Германия въвежда COVID концлагери за несъгласните с ПЛАНдемията!
Започна се! Германия въвежда COVID концлагери за несъгласните с ПЛАНдемията!

Започна се! Германия въвежда COVID концлагери за несъгласните с ПЛАНдемията!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Германците, които отказват карантина, след като са били в досег с COVID-19, ще бъдат задържани в центрове съгласно новите правила, изготвени от регионалните власти, разбра 365 Новини.

Източната провинция Саксония потвърди плановете си за задържане на карантинни нарушители в ограден участък от бежански лагер, който трябва да бъде изграден следващата седмица.

Твърденията са, че съоръжението ще се използва само за хора, които многократно са нарушавали правилата за заключване около самоизолацията.

Провинция Баден-Вюртемберг в Югозападна Германия ще използва две болниччи стаи за задържане на рецидивисти, които ще бъдат охранявани от полицията, предава Dailymail.

В Бранденбург властите ще задържат в част от център за бежанци, докато Шлезвиг-Холщайн ще използва зона в центъра за задържане на непълнолетни. Всичко това са планове, които властите считат, че могат да приложат предвид правомощията по извънредния закон в Германия, приет заради пандемията от коронавирус.

Правни експерти заявяват пред Die Welt, че държавните правителства имат правомощия да задържат хора за нарушаване на карантинните правила съгласно Закона за защита на заболяванията, приет от германския Бундестаг миналия март и подновен през ноември.

Експерти в Германия коментират, че сега в ограничителните мерки има твърде много изключения и това пречи на ефективната борба с коронавируса, особено предвид опасенията от британския вариант. Според официални данни, сега германците се движат много повече, отколкото при локдауна през пролетта на 2020 година. А нивото на зараза се покачва – на 13 януари, на двуседмична база вече е 26,03 на 100 000 души спрямо 23,36 души към 30 декември.

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.