Home » Живот » Започна дарителска акция в подкрепа на децата на Милен Цветков
акция в подкрепа на децата на Милен Цветков

Започна дарителска акция в подкрепа на децата на Милен Цветков

Приятели и колеги на Милен Цветков организираха преди часове набирането на благотворителни средства за децата на известния тв водещ, научи  365novini.

„Милен се грижеше изцяло за децата си. Той живееше от заплати, не беше на рушвети. Синът му Боян е на 8 години и остана сирак (бел.ред. има и дъщеря на 24 години)“, казаха от групата, която инициира събирането на средства за наследниците на журналиста.

Кампанията е в сайта „Платформата.бг“ и целта й е да събере 100 000 лв. до 19 юни 2020 г. Впрочем първото дарение вече е факт. То е направено от Гроздан и Цецка Караджови и е на стойност 5000 лв.

Ето текстът, който беше публикуван само преди минути в сайта за благотворителност:

„Журналистът Милен Цветков загина в тежка катастрофа на столичния булевард „Черни връх“ в неделя 19 април. Милен е явление в българската журналистика. Водещ с характер, неговата работа не оставяше безпристрастни зрители.

Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови колеги журналисти и приятели стартират дарителска кампания в подкрепа на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил.“

дунавмост

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.