Водещите новини
Home » Топ новини » Явор Дачков изригна: Народът ни е адски прост, затова масово ще гласува за Слави Трифонов!
Явор Дачков изригна: Народът ни е адски прост затова масово ще гласува за Слави Трифонов!

Явор Дачков изригна: Народът ни е адски прост, затова масово ще гласува за Слави Трифонов!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Слави Трифонов представи своя екип, с който ще участва на предстоящите парламентарни избори. Той направи това в начумерено изявление, написано от неговите сценаристи, което прочете с голямо усилие и лапсуси от аутокю в пряко излъчване по собствената си телевизия.

Аутокюто представлява екран, монтиран пред камерата, на който се прожектира текста, а водещият създава илюзията, че го говори от себе си, докато всъщност го чете, гледайки в камерата. С това се изчерпва и цялата компетентност на Слави Трифонов в политиката – той чете лошо чужди думи по чужда воля, за да вземе гласовете на избирателите и да ги даде на ГЕРБ, когато влезе в парламента. Стар, изпитан гербаджийски номер, който безотказно работи от 11 години насам.

Слави Трифонов няма качества – той изглежда зле, не може да води свободен разговор, въпреки че това му е основната работа като тв. водещ, защото има дефицит на интелект и непреодолими комплекси за малоценност, които избиват в смешен нарцисизъм, а през целия си живот е чел чужди думи от аутокюто. Неговото единствено качество е провинциалната му амбициозност, което в България винаги е било достатъчно, за да те изстреля на върха. Мисля, че има шанс да вземе много гласове на предстоящите избори, точно защото е нелеп и напълно неадекватен.

Идеите му за политиката, описани в референдума, са не просто глупави, а опасни и е пълна трагедия, че толкова много хора гласуваха за тях преди години. Това говори, че интелектуална и духовна катастрофа е връхлетяла значителна част от населението, която с годините все повече се усилва, вместо да отстъпи място на зрелостта и разума. Да гласуваш днес за Слави Трифонов след 20-годишните му екранни усилия да издигне мутрите в култ и да легализира чалгата, обслужвайки най-отвратителното задкулисие в българската политика, е престъпление.

Хората в България масово се лепят като мухи на мед върху такава комбинация.

Гледах изявлението му, когато представяше своите листи и не можах да повярвам, че ще се намерят хора, които да харесат тази грозна, изкривена от глупост и амбиция физиономия и вдървеното представяне на нейните проксита, рецитирайки от същото аутокю своите недодялани идеи за управлението на страната. Разбира се, че се излъгах.

Интернет форумите прегряха от възторжени коментари на възхитени почитатели, които се кълняха, че най-после са открили добри експерти и конкретна програма, които да подкрепят на избори. Гламавост без край. Събрал Славчо Трифонов някакъв амбициозен и нарцистичен себеподобен народ и тръгнал да оправя държавата. От тези листи познавам поне трима, които не могат да дишат Слави Трифонов, но са там, защото другите не са ги поканили, а не могат да живеят без публично внимание или ако не са в играта. Като влязат в парламента, ще бъдат напазарувани без проблем от Борисов, а от днешната им помпозност и претенции за програми и опозиционност няма да остане и следа. Също като Реформатите, Патриотите и пр.

За съжаление, има такъв народ. И именно този народ е виновен да няма такава държава. Това е манталитет, култура (или по-скоро липсата й), незрялост, примитивизъм и разпуснатост, които разрушават всичко в името на личния селски кеф. Пръжки с лук и чалга. Няма друг хоризонт, каквото и аутокю да им сложат отпред, какъвто и костюм да им облекат, в каквото и студио да ги сложат. Жалкото е, че хора като Андрей Чорбанов, който седеше добре в началото на пандемията със своята ирония и скептицизъм, са се навили да станат шутове на Слави Трифонов, пак заради нарцисизъм и жадната амбиция да не слизат от екран. Това е генерален проблем в България.

Интелигенцията ни е готова да слугува на простите и неприятните за едната мимолетна слава и усещането, че са в играта на властта. В интерес на истината не всички, но изключенията са единици.

Спомням си как преди 20 години Слави увещаваше един от най-добрите български артисти (няма да конкретизирам в коя област) да отиде при него, за да правят заедно шоуто: “Ти ще хванеш интелигентните и умните, а аз ще държа простите… и ще сме много добре.” Човекът имаше себеуважение и му отказа без да се замисли, но горе-долу тази вакса Трифонов се опитва да налучка и сега с листите си… И ще успее!

Приветствията към него на множеството в социалните мрежи е знак, че я е уцелил. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако нямаше от фалшивия Ковид и същият субект се беше пуснал по концерти с тъпата си чалга и отвратително пеене. Щеше да избие рибата – първо място, нов цар, спасител и т.н. Сега няма да има този шанс, но при стечение на обстоятелства и слаба избирателна активност е напълно възможно да изпревари дори БСП. Трудно, но не е невъзможно.

Във всички случаи след изборите на 4 април Слави Трифонов ще влезе в правителството на… ГЕРБ. Друг е въпросът колко време ще просъществува то. Но избирането на Трифонов е сигурен знак, че алтернатива на престъпното управление на ГЕРБ няма и няма да има, понеже населението е масово просто. Честит Трети март!

Явор Дачков, Skandalno.net

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.