Home » България » Ясновидката Василка Анакиева: Кубрат Томов ми каза, че България никога няма да се оправи!
Ясновидката Василка Анакиева: Кубрат Томов ми каза че България никога няма да се оправи!

Ясновидката Василка Анакиева: Кубрат Томов ми каза, че България никога няма да се оправи!

Василка Анакиева е родена в кюстендилското село Граница, а домът й се намира на една ръка разстояние от манастира „Св. Лука”, кацнал в подножието на Осоговската планина.

Както пише във вехтите книги, апостолът и евангелистът Лука е единственият зограф, рисувал на живо Божията майка Пресвета Дева Мария, видя 365novini. От това свято място са и братята монаси Теофан, Давид и Йоасаф, синове на крупнишкия владика Яков, които пренасят на гръб мощите на Чудотвореца Иван Рилски през 1469 г. от Търново и така съдействат за възстановяването на опожарения от турците Рилски манастир. Та на такова свято място е родена и Василка Анакиева.

Завършила е Националния институт по ултрасензорна медикулярнафеноменология, има удостоверение от БАН и диплома за парапсихолог от Нов български университет и свидетелство за масажи, издадено от Националнатамедицинска камара – София. Не само предсказва, но и лекува. Мнозина я помнят от предаването на Милен Цветков, когато предсказа бежанската вълна и призова за укрепване на границите ни.

Репортер на „ШОУ” се срещна с ясновидката.

– Г-жо Анакиева, в предишното ни интервю казахте, че Кубрат Томов си отива… Това е вече един тъжен факт – изгубихме ценна личност. Били сте близки, какво ви каза в последните ви разговори за бъдещето на България?

– Чухме се по телефона. Беше тъжен, че вече никой не обръща внимание на думите му. Тръгнах за София, гостувах му в дома му в „Младост-4”. Спеше на едно мизерно детско креватче, живееше много бедно. Давах му пари, храна съм му носила от село, но него го болеше не от липсата на средства, а от това, че се чувстваше отхвърлен от обществото, а той е един голям, от световна величина учен.

Ако Кубрат Томов живееше в Америка, там щяха да го изпратят с почести. А при нас на почит са шарлатаните. Мога да ти посоча мои „колежки”, които взимат от изпаднали в беда хора по 3000-4000 лв., залагат си апартаментите, само и само някой да им помогне. Идват при мен, плачат. А това е безумие! Хората постоянно се оплакват, мизерията просто ги съсипва, не смеят да отидат и на лекар, защото и там корупцията е жестока. Бесят се, самоубиват се, безизходицата стопява нацията ни. Нас безпътицата ще ни убие…

Така си отиде от тоя свят и Кубрат. Поне синът му беше до последно до него. А това, което Кубрат Томов ми е казвал за бъдещето, хич няма да ви се хареса: „България никога няма да се оправи!”, ми казваше. „По времето на Тодор Живков живеехме мирно и спокойно, той ми даде и апартамента, а днес настана безумието на човечеството! Завистта е другият ни порок, който ни убива. Мозъците на България избягаха, защото тука никой не ги цени”.

– Кубрат Томов се е срещал на няколко пъти с Ванга, с Вера Кочовска, със Слава Севрюкова…

– Той говореше за феномените откровено, но искрено съжаляваше, че те не се признават в България. Казвал ми е, че живите ясновидци с дарба трябва да бъдат безсребърници като лечителите Козма и Дамян. И че леля Ванга, и Вера, и Слава трябва да се оставят в покой, да не им се ровят повече костите!

– Неотдавна гостува в нашето издание Теодора Стефанова, спрягана за врачката на Берлускони. Разбрах, че сте имали контакти с майка й, преди да почине…

– С Теодора нещата са сложни. Цитирайте ме дословно: Теодора Стефанова взаимства от моите предсказания и се афишира с тях. Лично проведох няколко срещи с майка й Калина. Почина жената. Когато имаш грешни стъпки, тогава те удря ракът – той е като бумеранг…

– Наскоро се появи информация, че братя Галеви се укриват в имението си край Ресиловския манастир, а полицията в Дупница ги закриля срещу добро заплащане. Какво мислите за това?

– Няма такова нещо. Лично познавам братя Галеви, срещали сме се в тяхното заведение в Дупница, в парка „Бистрица”. Този парк е със силна енергия, там братята са направили скъп параклис. Галеви не са в България! Може би са на Малдивите?!? Те са пионки в голямата игра и е по-добре да си стоят в сянка, да не се връщат тук.

– Казахте ми, че знаете защо Слави Трифонов не може да се задоми и да има деца…

– Този господин Слави Трифонов го познавам още от 1986 г., когато работех в Медицинска академия. Дългия имаше проблеми с бъбреците. После започна да води предаването „Ку-ку”. Когато напуснах с гръм и трясък „Ясновидци”, счупих телефона от звънене на секретарките му, за да му помогна, но неговите подчинени ми обясниха, че той си имал „лична” ясновидка. Е, сега мога да му кажа чрез вас: докато Слави не построи храм или параклис да му се опростят греховете, нещата няма да му се оправят и няма да има потомство.

– Е, вие направо си му „гледахте” в момента… Имате ли и други послания към известни личности?

– На Камен Воденичаров, той е от нашия град – Кюстендил, искам да му кажа, че за да му провърви в живота, трябва да направи един дървен мост над река или параклис. И той като Слави има много грехове, само така може да ги изкупи. Също така исках да се срещна и с Марта Вачкова, да гостувам в предаването й, но нейните редактори не пожелаха да ме включат, защото мъжът й бил от нашето село. Имам какво да й кажа, за да й потръгне не само на сцената, ами и в личния живот.

– Какво бихте ни посъветвали, за да се задържим като нация и държава в идните времена?

– Нищо добро не ни очаква, ако отново не си подадем ръцете с Русия. Не трябва да плюем и турците, защото те са ни съседи, това са външните ни граници. Не трябва да се подиграваме с другите религии. Може да прозвучи стряскащо, но колегите ви от Париж си получиха заслуженото заради подигравката, а заради тях изгоряха и невинни хора.

Василка Анакиева, а и повечето от ясновидците в България признават известния изследовател Кубрат Томов за обединител на екстрасенсите в България. Той почина на 4 януари т.г. Роден е през 1938 г., в годината на Земния тигър, зодия Лъв.

Кубрат Томов бе основател на Българското дружество по психотроника и Движението за нова култура. До последно живя скромно в столичния кв. „Младост-4”, където пишеше книгите си. Панелката му осигурила навремето Людмила Живкова, с която били колеги в Комитета по култура. Този издигнат интелектуално и нравствено човек живееше с пенсия от 175 лв., с която издържаше и бившата си съпруга, инвалид. Без злоба към половинката си приемаше за съдбовен факт, че именно тя е станала причина да остане сляп с едното око.

През 2014-а, след неуспешна операция в една прочута болница, Кубрат Томов сподели пред изданието ни, че е почти напълно сляп. Тъгуваше, че не може да работи пълноценно. До последния си дъх твърдеше, че е открил как да се преодолее гравитацията и земното привличане, което по същество е теория-отрицание на Закона на Нютон.

Учените с титли иронизираха твърдението му и не го допуснаха до себе си. Томов до последно мечтаеше да събере 6000 евро, за да подаде заявка за откритието си в Нобеловия комитет, но си отиде от тоя свят без средства дори за препитание!..

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.