Home » Здраве » Всички го обичаме, а то е най-опасното мезе
най-опасното мезе

Всички го обичаме, а то е най-опасното мезе

Пресният домат е чест гост на трапезата. Но само малко хора знаят, че този зеленчук може да представлява истинска опасност за здравето в комбинация със силни алкохолни напитки, научи 365novini.

Многобройни експерименти са доказали, че пресните домати, комбинирани със силен алкохол и особено водка, често причиняват такова неприятно явление като метеоризъм. А това се дължи на множество органични киселини, които се намират в големи количества в този зеленчук.

Също така комбинация от домат и алкохол може да причини храносмилателни проблеми, което обикновено води до диария.

Но това, което ни изненадва е следното – продуктите получени от обработка на домати – сокове, пасти, кетчупи и сосове, не притежават толкова неприятно свойство. Не се наблюдават отрицателни ефекти при храносмилането, когато се приемат едновременно с алкохол.

Не трябва да използвате мариновани домати, които са били използвани при приготвянето на оцетна киселина. За организма комбинацията от оцетна киселина и алкохол е огромна тежест за бъбреците и черния дроб.

Доматеният сок и силният алкохол обаче са чудесна комбинация. Такова питие си струва да бъде на масата по време на всеки празник.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.