Home » Здраве » Всеки трябва да го знае: Коя ракия какво лекува?
Всеки трябва да го знае: Коя ракия какво лекува?

Всеки трябва да го знае: Коя ракия какво лекува?

Естествен враг на всички вируси и бактерии. Лютата напитка успешно се справя и с болките в мускулите, а често се използва и за дезинфекция на рани.

Днес от 365 Новини събрахме подробна информация за нашите читатели, които със сигурност в години на пандемия искат да са здрави, с колкото се може по-малко лекарства. Ето подробна информация за това коя ракия какво лекува

Ракия от сливи

Този вид ракия е много силна, жълтеникава, с натрапчив аромат, който напомня на чист алкохол. Облекчава болките в стомаха, особено ако сте прекалили с тежка или лоша храна. За кратко време разгражда ненужните вещества в организма.

Ракия от билки

Голям е изборът на ракия с билки, всъщност има толкова видове ракия от билки, колкото природата е дала билки. Това е една от най-лековитите напитки, за това свидетелства специфичният аромат, който разбира се зависи от вида на билките в ракията. Цветът на тази вид ракия отново варира от жълт, чак до зеленикав оттенък. За болки в гърба, лекарството е масаж с ракия от пелин.

Ракия от мед

Медената ракия също с безценна стойност лекарство, особено тази, която съдържа прополис. Изключително вкусна ракия (пивка ракия, както бихте казали мераклиите), съдържа значително по­-малко количество алкохол, в сравнение с досега споменатите видове. Но красивият мек вкус, в комбинация със здравословен аромат, лесно може да ви излъже, затова внимателно с бутилката.

Гроздова ракия

Чудесна е в борбата срещу зъбобола. Ако ви боли зъб, пийнете една до две чашки гроздова ракия, това е лека анестезия на засегнатото място. Пийнете още няколко, ще постигнете лека „анестезия“ на цялото тяло, така и на ума.

Мастика

Също така домашна ракия с дълга история, която се подготвя от билката анасон, която е полезна срещу болките в стомаха, но е особено добра и за дихателните органи.

Орехова ракия

Логично, това е ракия от орехи, които са добре известни със своите лечебни свойства. Подсилва корените на косата, регулира нивото на мазнините в кръвта.

Източник: Ко4

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.