Home » Здраве » Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата
Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата

Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата

Много хора изпитват тръпки по тялото само при мисълта за студен душ. Разбира се, това не е най-приятната форма за къпане, но се препоръчва от лекарите.

Именно затова обучителят и промоутър на здравословен начин на живот, Джина Флорио реши да провери дали един студен душ ще се отрази на нейното здраве.

Оказа се, че само след седмица тя установи, че има шокираща промяна в тялото й.

В нейния акаунт в Instagram, където я следват повече от 37 000 души, тя споделя своите съвети и мотивира другите също да си „теглят“ по един студен душ.

Самата Джина споделя, че е от жените, които обичат предизвикателствата и именно затова да си вземе душ със студена вода е идеална възможност за нея да изпита способностите си.

Всичко започна с разговор с приятел, който й споделил, че от година насам си взима именно такива душове.

В началото Джина била шокирана, но когато чула, че това дава енергия и стимулира тялото, тя реши да провери как това ще се отрази на нея.

Студен душ

Как го направи? Разбира се, не можете веднага да се охладите със студен душ. Така Джина бавно понижавала температурата на водата, за да стане в един момент наистина студена. Самата процедура не била приятна. Все пак известно време тя миела косата си под топла вода. „Но реших да продължа и видях разликата само за една седмица. На първо място получих допълнителна доза енергия, заради подобрена циркулация на кръвта“, споделя Джина.

Какво прави студена вода с тялото?

Повишената енергия и подобреното кръвообращение са само малка част от плюсовете на студения душ! Благодарение на ледената вода Джина станала по-весела и започнала да подхожда към всичко с голям ентусиазъм. Видът и еластичността на кожата й също се подобрили. Това е така, защото студената вода предпазва кожата от замърсяване и регулира степента на съдържание на мазнини.

Известно е, че студените душове укрепват тялото ни. Свиването и разширяването на кръвоносните съдове стимулира движението на лимфата. Ставаме по-устойчиви на температурни промени. Почистването на тялото става по-бързо.

Освен това кожата на лицето и тялото става по-еластична и всички промени в цвета (пигментации) изчезват. Всички това се случва благодарение на по-доброто кръвообращение.

Може и вие да се включите в предизвикателството и да разберете как един душ ще подейства на вашето тяло. / jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.