Home » България » Витанов: Ако имах власт, щях да натоваря доц. Кунчев с всичкото злато, което може да носи, защото…
Витанов: Ако имах власт щях да натоваря доц. Кунчев с всичкото злато

Витанов: Ако имах власт, щях да натоваря доц. Кунчев с всичкото злато, което може да носи, защото…

Ако бях с власт в тая държава, щях да викна доц. Кунчев и да го натоваря с всичкото злато, което може да носи. А той е здрав и може още да носи.

Това заяви в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов. По думите му доц. Кунчев и хората му ще понесат първия удар от новата вълна на коронавируса.

Където е зелено, е спокойно. Където е жълто, проблемите започват. В Гърция е ясно, там има големи проблеми. Но най-големи проблеми има там, където е виолетово – като Великобритания и Кипър. Проблемите засега още са в Западна Европа, но полека-лека тръгват към нас.

По думите му проблемите у нас ще дойдат от Германия, тъй като тя е основният транспортен център.

Знаете, голяма част от полетите от София са за Франкфурт и Мюнхен. Това ще ни е главната грижа, че Делта вариантът ще дойде отвън. България е преобладаващо зелена все още, но все повече области ще влязат в жълтата зона. С течение на времето жълтото ще расте, зеленото ще намалява, а средата на август ще започне да се появява и оранжевото, коментира проф. Витанов.

 „Реалистичният вариант е в началото на месеца на 3 август да сме под 200 случая на ден и в края на август да имаме по 1500, ако хората на доц. Кунчев се справят.

Песимистичен вариант е 1500 Х 2, ако се изтърве ситуацията. Днес 0,992 е базовото репродуктивно число“, съобщи той и допълни, че той и колегите му правят прогнози, но най-великият математик е този отгоре.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.