Home » България » Великотърновско семейство се върна с СОVID 19 от морска ваканция
Великотърновско семейство се върна с СОVID 19 от морска ваканция

Великотърновско семейство се върна с СОVID 19 от морска ваканция

Възрастни съпрузи от Самоводене също са инфектирани и на лечение в МОБАЛ.

ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19 СА ДАЛИ СА МАЙКА, ТАТКО И 7-ГОДИШНОТО ИМ ДЕТЕ, които са родом Велико Търново, научи „Борба“. Тримата са се разболели след почивка на морето. Жената първа е проявила симптоми, заради които е потърсила медицинска помощ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

След като е била диагностицирана са направени PCR тестове на мъжа и наследника им, а резултатите потвърдили, че и те са носители на заразата. За сега само майката се намира в търновската болница, а таткото и 7-годишното момченце са в домашни условия.

Детето имало повишена телесна температура, лекувано е с „Бисептол“. Таткото също се оплакал от фебрилитет, но и от лека кашлица.

Освен тях инфектирани са и възрастни съпрузи от Самоводене. 69-годишният мъж и 66-годишната му жена са приети в областната болница. Това са поредните заразени с коронавирус от търновското село, след като миналия месец в стационара лежаха баща и дъщеря от малкото населено място, при които заболяването наложи хоспитализация.

„БОРБА“ НАУЧИ, ЧЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МОБАЛ Е НАСТАНЕНА И ПАЦИЕНТКА, КОЯТО ПЪРВОНАЧАЛНО БИЛА Е ЗВЕНОТО ПО НЕВРОЛОГИЯ. Жената е на 70 години от Раданово, приета заради страдания в областта на кръста. Тъй като също проявила висока температура и е направен PCR тест, който се оказал положителен. Във вторник вечерта е преведена в т.н. COVID отделение. Състоянието й е стабилно.

Общо 266 станаха случаите на инфекцията в областта, като за изминалото денонощие доказаните носители на заразата са четирима. Излекуваните са повече от болните, а починалите са 8. За последните 24 часа в страната са открити 210 лица с диагноза коронавирус, а общият брой на заразените у нас достигна 13 733.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.