Home » България » Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери. Радев е вечно сърдитото дете
Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери

Валери Симеонов: Протестиращите са червени кхмери. Радев е вечно сърдитото дете

„В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически.

Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9 септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”, заяви в интервю за Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той коментира исканата оставка на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, както и нашумялото изказване в Лом относно протестиращите и метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

„И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те са скъсани вече“, каза още той и обясни, че те са били прекратени още от началото на протестите.

Според лидера на НФСБ президентът Радев е „вечно сърдитото дете, което тропа с крака“.

Той коментира и исканията за експертен кабинет: „Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов.

Той заяви и че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има – заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности – например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента. „Ако те не се грижат за тяхното здраве, защо не се грижат за нашето – откъде-накъде ще дойде някакъв наглец мен да ме заразява“, завърши лидерът на НФСБ.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.