Home » Свят » В Турция тръбят: На крачка сме да елиминираме Румен Радев и да превземем България!
В Турция тръбят: На крачка сме да елиминираме Румен Радев и да превземем България!

В Турция тръбят: На крачка сме да елиминираме Румен Радев и да превземем България!

Медиите в Турция определят Анастас Герджиков като техен кандидат, който може да свали Румен Радев, видя 365 Новини!

По интересен начин се отразява в Турция балотажът, който предстои в неделя за президентските избори. По всичко личи, че там медиите смятат проф. Анастас Герджиков за свой човек.

Турско издание излезе със заглавие “Балотаж за президент в България – Турция (Анастас Герджиков) срещу България (Румен Радев)”, информира ни наш читател.

В публикацията се отбелязва, че вотът за Мустафа Карадайъ ще бъде пренасочен към проф. Герджиков и така шансовете на ректора на СУ за обрат се увеличават.

anastas-radev_500x490
Публикация в Турция

Простите сметки обаче показват, че на Анастас Герджиков ще му трябва още доста вот, за да достигне ген. Радев и да го победи.

Някои медии в Турция пък изразяват позиция, че ректорът на СУ е скритото оръжие на ДПС и ако бъде избран, на практика Ахмед Доган ще овладее президентството, която е единствената останала независима институция.

Припомняме, че в медийното пространство седмици наред се въртеше новина, че проф. Герджиков отрича турското робство. Макар да се тиражира, че това е фалшива новина, съмненията сега се задълбочават.

От mutrinews са научили от свои достоверни източници в Турция, че приближеният до Бойко Борисов преводач Бейзат Яха е подел масирана кампания в купуването на гласове на хора с двойно гражданство в Турция. Именно това е преводачът, който превеждаше на Борисов и Ердоган на изненадващата им среща преди предпоследните извънредни избори.

Истанбул, Анкара, Одрин и Измир са сред основните градове, в които тече кампанията по заплащане и убеждаване да се гласува за Герджиков, твърдят нашите източници. Задачата на Бейзат Яха е да осигури още 8 хиляди гласа от Турция, като за целта разполага с бюджет от 300 хиляди лева.

Нека не забравяме, че на изборите на 14 ноември ДПС постави рекорд по подкрепа на гласове от Турция. За първи път именно гласовете от Турция са повече от всички останали гласове на българи, гласуващи в чужбина. Провалилия се на изборите Борисов използва този факт, за да може да отмъсти на своя вечен враг – Румен Радев, от когото търпеше 4 години наред критики за управлението си, а за последните избори и подкрепи създаването на партия, която да избута ГЕРБ от първата позиция в парламента.

Източник: Паралел 42

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.