Home » Свят » Установиха самоличността на вампир, починал преди 200 години
Установиха самоличността на вампир

Установиха самоличността на вампир, починал преди 200 години

Археолози, заедно с биолози, са идентифицирали мъж, починал преди два века в Кънектикът, САЩ, научи 365novini. Тялото му е погребано в изоставено гробище. Самото гробище било намерено случайно – деца, играещи в пясъчната кариера, са разкопали човешките останки.

Последващите изследвания са изяснили, че 29 души са погребани на гробището от края на 18 век. Сред тях са мъже, възрастни и деца. Семейство Уолтън притежавало гробището.

На гроба на един от погребаните имало изписани букви и цифри – JB-55. Изследователите предполагат, че това са инициалите и възрастта на починалия човек. Изследването на гроба му показало, че скелетът е обезглавен: черепът и кръстосаните бедрени кости са поставени безпорядъчно върху сгънати прешлени и ребра. По този начин се постъпвало с останките на заподозрените във вампиризъм.

По-нататъшното проучване на останките показало, че мъжът наистина е бил на 50-55 години. Той се казвал Джон Барбър и се занимавал със земеделие.

Представител на Националния музей на здравеопазването и медицината разказва, че причината за смъртта му е туберкулоза. В онези години хората, страдащи от туберкулоза, често били причислявани към вампирите, а също така са вярвали, че след смъртта си те се връщат да пият кръвта на близки и приятели.

Близките на починалия също често се разболявали от туберкулоза – смятало се, че те са били заразени от същия този вампир. Възприето било, че е възможно е да се сложи край на това, ако останките се ексхумират, убивайки „вампира“ отново (например, като изгорят сърцето) и след това отново ги погребат по определен начин.

Най-вероятно това е точно историята, която се случила с Джон Барбър: роднините не успяли да намерят сърцето, което можело да бъде изгорено, тъй като то се разложило. Затова те решили да положат костите по такъв начин, че да се защитят.

Подобен „метод“ е открит и в други гробища, което показва, че способът е бил добре познат и активно използван.

БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.