Home » Свят » US учени: Зимата може да има второ, по-лошо избухване на коронавируса
може да има второ избухване на коронавируса

US учени: Зимата може да има второ, по-лошо избухване на коронавируса

Второ огнище на коронавирус може да се появи тази зима във връзка с грипния сезон, което да доведе до още по-тежка здравна криза, каза в интервю за в. „Вашингтон поуст“ директорът на Центровете за контрол на заболяванията, научи 365novini.

„Има вероятност нападението на вируса върху нашата страна през следващата зима всъщност да бъде дори по-трудно от онова, през което току-що преминахме“, заяви директорът Робърт Редфийлд .

„Ще имаме грипна и коронавирусна епидемия едновременно“, добави той, прогнозирайки двойно нападение върху системата на здравеопазването.

Сегашният грипен сезон, който започна на 29 септември, се очаква да бъде един от най-лошите от десетилетие насам, според Националния институт по алергия и инфекциозни болести.

 

Също така, Гърция обяви как ще става летуването тази година 

Изглежда, че тази година Гърция върви към туристически сезон от три месеца, каза пред телевизия Скай министърът на туризма Харис Теохарис.

Той отбеляза, че юли, август и септември ще са месеците, които ще изнесат тежестта на туристическата година, като допълни, че има основателни признаци за удължаване на сезона и през октомври и ноември. Предпоставка за това обаче е да няма непредвидени развития около коронавируса.

Основната задача през сезона ще бъде сигурността на местните общности и на туристите. Затова в рамките на ЕС текат консултации за въвеждането на „здравен паспорт“, като всеки гражданин, който иска да пътува, да бъде подлаган на надежден тест, и то още в страната на произход, обясни Теохарис.

Теохарис подчерта, че пристигане на туристи от страни извън Европа в Гърция не се очаква, предава БТА.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.