Home » Живот » Умрях за 40 секунди, но там няма време: Жена разказва какво е в Отвъдното
Умрях за 40 секунди но там няма време: Жена разказва какво е в Отвъдното

Умрях за 40 секунди, но там няма време: Жена разказва какво е в Отвъдното

Жена, която твърди, че е умряла и се е върнала към живота, разкри какво е от другата страна. 32-годишната Кортни Сантяго заяви, че е била мъртва за около 40 секунди, но „се е чувствала като цял живот“.

Г-жа Сантяго се подлага на ядрено-магнитен резонанс на гърдата през юли миналата година, което тя редовно прави, тъй като има ген, който я излага на риск от рак на гърдата.

По време на процедурата тялото й изпада в шок и сърдечната честота и кръвното налягане падат. За секунди е загубила съзнание.

Във видео в TikTok Сантяго каза: „Нямаше никаква концепция за времето, само усещането за пълен мир„.

„Не се притеснявах да оставя зад гърба си тялото, живота си, сина си или семейството и приятелите си – нищо от това не се чувстваше важно„, каза тя.

Тя изпадна в „състояние на сън“, където стои на плажа пред мъж, когото никога не е срещала, но чувстваше, че познава от цяла вечност.

Мъжът й казал, че всичко е наред и че още не й е дошло времето да си тръгва.

Изведнъж обкръжението й започнало да се променя. Била в планината, после в задния двор на дома от детството си и на други места, на които се чувствала най-свързана с природата.

Лекар от интензивното отделение разкрива пет неща, които пациентите на ръба на смъртта си спомнят
Медиците разпитвали повече от две дузини пациенти в САЩ и Великобритания, чиито сърца внезапно спрели, докато били в болница, но след това се възстановили.

Техните преживявания включват „оценка на живота“, като например да видят как спомените се възпроизвеждат и да преценят как са се отнасяли към другите по време на живота си.

Сантяго твърди, че след като се събудила, не можела да говори и тялото й се чувствало напълно скован.

Тестовете показват, че тя има вазовагален синкоп, състояние, при което пациентите припадат от прекомерна реакция на определени тригери, като кръв или емоционален стрес. В отговор сърдечната честота и кръвното налягане спадат, намалявайки притока на кръв към мозъка. Това ви кара за кратко да загубите съзнание.

Докато сърцето може да падне до 10 секунди, състоянието не е животозастрашаващо.

„Аз съм 100 процента сигурна, че това, което видях, беше „междинното“ и беше много повече от епизод на припадък„, каза г-жа Сантяго.

В поредица от видеоклипове в TikTok Сантяго заяви, че има чувството, че нещо може да се обърка по време на ядрено-магнитния резонанс. „Когато умрем, не сме си отишли и където отидем, сме щастливи“, каза тя.

Седмици преди епизода тя е претърпяла лоша раздяла и смъртта на приятел. Това би могло да допринесе за преживяването близо до смъртта, каза тя.

А състояние  близо до смъртта (NDE) се задейства по време на единствено животозастрашаваща ситуация, като например, когато тялото е тежко ранено или сърцето на някого спира.

Експертите смятат, че 10 до 20 процента от хората, чиито сърца са спрели, имат преживяване близко до смъртта.

Това е 5% от общото население, пише Дейли Мейл.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.