Home » България » Учителката, ударила дете с чин, жертва на коварно отмъщение след разкрита кражба
Учителката, ударила дете с чин

Учителката, ударила дете с чин, жертва на коварно отмъщение след разкрита кражба

Учителката от 116 ОУ „Паисий Хилендарски” в село Яна, която удари с чин дете, ще съди бабата на удареното дете. Дъщерите на педагожката Фани Стоянова разкриха, че тя е жертва на интриги и на побой. Учителката пък разказа как се е спречкала с едно от децата в класната стая, научи 365novini.

В последствие друго момиче попада в „Пирогов”. Според преподавателката детето е пострадало случайно. Инцидентът е предизвикан след скандал за закъснение на ученици в час по история. Учителката по физическо възпитание настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия. След спор преподавателят започва да вдига чина и удря едно от децата. След часа шестокланичката се прибира и съобщава за силни болки в ребрата.

„Помолих едната ученичка да напусне кабинета, но тя започна да крещи „Ти ли ще ми кажеш? Коя си ти, лъжкиня такава? Тогава от дясната страна вдигнах чина и тя го бутна към мен и той се извъртя към мен. Върнах го на местото си. При това бутане на чина насам-натам може да е ударил момичето, което стоеше отстрани“, разказва учителката.

„Тя дойде до вкъщи и припадна на стълбите. Разказа ми, че учителката се е карала на съученичката й. Станала много нервна и в един момент хвърлила чина върху тях“, каза бабата на удареното дете Цветанка Въбранова.

„Не трябва да се допуска каквато и да е форма на физическо насилие. По отношение на конкретния случай – вдигането на чина и липсата на последваща грижа за детето, са двете непрофесионални реакции, за които трябва да й бъде търсена отговорност“, каза наскоро просветният министър Красимир Вълчев. Заради думите му днес близки и познати на учителката излязоха на протест в нейна защита.

Събира се и подписка. Плакати с надписи „Не на тормоза над българските учители!“ и „Стига лъжи и инсинуации!“ вдигнаха протестиращи педагози. Дъщерята на Фани Стоянова – Анелия Кръстанова, разказа, че конфликтът е започнал предишната седмица, когато от чантата на учителката са откраднати 300 лв. от ученичките, които я обвиняват. За случая е сезирана Детска педагогическа стая и полицията. „Впоследствие момичетата са признали за кражбата. Върнали са й 45 лв. и случаят е оставен така до миналата седмица, когато решават да й отмъстят по най-безумния начин“, добавя Анелия пред bTV. Тя твърди, че момичетата са решили да отмъстят на учителката си по този начин – с лъжи, измами и инсинуации.

„Няма такова нещо, че момичето е ударено. Кое дете няма да изохка, ако е ударено? То е изчакало да мине часа и си е отишло в къщи. Бабата се е върнала в училището, обърнала е чина и е наранила майка ми.

Цялата е в хематоми“, разказа дъщерята на Фани Стоянова. Тя показа и снимки на синините. Извадено е медицинско. Семейството е подало жалба още на следващия ден срещу бабата на момичето. Дъщерите на Фани Стоянова бяха категорични, че няма да оставят нещата така и ще си търсят правата. Бивши ученици на преподавателката заявиха, че тя е съвестен учител. Винаги се е старала децата да не бягат от час и да ги връща.

По думите им именно затова й се е случило това. Друга учителка разказа, че се работи трудно в това училище, защото са обиждани от децата. Случвало се е дори ученици да им посягат. „Работим за българското образование и не може да допуснем така да се черни не само лицето на тази колежка, а на просветата. Причината за това, което се случва, е колективната безотговорност“, каза един от протестиращите учители.

Брадва

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.