Водещите новини
Home » Здраве » Учените от БАН и проф. Кантарджиев препоръчват: Защитете от вируси домовете, магазините, моловете с UV лампа
Учените от БАН и проф. Кантарджиев препоръчват: Защитете от вируси домовете магазините моловете с UV лампа

Учените от БАН и проф. Кантарджиев препоръчват: Защитете от вируси домовете, магазините, моловете с UV лампа

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Бактерицидната UVC лампа има ефективност на унищожаване на микроорганизмите от 99,9%.

Вече почти година живеем с невидимата заплаха наречена Ковид-19. За това време научихме, че дистанцията и добрата хигиената първите и най-основни правила, за да се пазим от вируса. Но когато въздухът е наситен с него, например в затворени помещения и особено ако работи климатик те трудно ще проработят.

След като се пробват новите дрехи, да се пръскат с дезинфектант или да бъдат оставяне на UV светлина. Това предложи преди няколко месеца шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от Нова тв.

Един от начините ефективно да се пречисти въздуха и да е безопасно за хората е бактерицидната лампа, която е специално осветително устройство, предназначено за дезинфекция на въздуха и повърхности в различни помещения – болнични заведения, офиси, обществени места, производствени помещения, детски заведения, битови помещения. С помощта на УВ лъчи тези лампи унищожават патогенни вируси и бактерии.

Това препоръча и шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Най-добре е там, където се струпват хора и се пипат повърхности да има такава UV лампа.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.