Водещите новини
Home » Здраве » Учени установиха на кой етаж в блока живеят най-здравите хора (+ какви болести ни грозят според височината на жилището):
Учени установиха на кой етаж в блока живеят най-здравите хора

Учени установиха на кой етаж в блока живеят най-здравите хора (+ какви болести ни грозят според височината на жилището):

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Замисляли ли сте се някога, че здравето може да не е само продукт на това как живеем, с какво се храним и как се пазим от вирусите, но е свързано пряко и с етажа, на който се намира жилището ни?

Интересно проучване разкри точно  на кой етаж трябва да живеем, за да сме здрави! Доклад на американски учени разкрива, че височината, на която човек прекарва по-голямата част от времето си, може сериозно да повлияе на здравето му.

висок блок

Например хората, живеещи на високите етажи, са изложени на електромагнитни вълни и вибрации, които засягат мозъка и сърдечно-съдовата им система. Това може да доведе до неразположения на тялото, изразяващи се в безсъние, главоболие, сърдечно-съдови проблеми, високо или ниско кръвно налягане и психологически дискомфорт.

нискоетажна сграда

Животът на ниските етажи е психологически по-удобен.

Но тук се сблъскваме с рискове като нарушена циркулация на въздуха, постоянна сянка и повишена влажност. И това е изпълнено с появата на мухъл и плесен в жилището, които от своя страна са причинители на алергии и заболявания на дихателната система (например астма, бронхит и дори пневмония). Освен това жителите на долните етажи трябва да дишат отработените газове и отделящите се вредни вещества от пътната настилка.

Ето защо, когато избирате дом, е по-добре да се спрете на сграда, която е на поне 200 метра от магистралата и на етаж, който не е нито прекалено нисък, нито прекалено висок.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.