Home » Здраве » Топ вирусолог: Ако стане като в Италия, хората ще лежат по улиците
Топ вирусолог: Ако стане като в Италия, хората ще лежат по улиците

Топ вирусолог: Ако стане като в Италия, хората ще лежат по улиците

БЦЖ ваксината може да ни помогне може да ни помогне само като общ стимулатор на имунната система в борбата срещу Ковид-19. Това заяви топ вирусологът проф. Нася Хаджиева, научи 365novini.

Тя бе категорична, че като всяка „жива“ ваксина, тя е неприложима по време на пандемията.

„Имунитетът се увеличава с добра храна и добри мисли. Когато човек гледа здравето си и се храни пълноценно, няма нужда от имуностимулатори“, каза проф. Хаджиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея 90% от хората нямат нужда от имуностимулация, а тя е само за определени групи.

Проф. Хаджиева изрази мнение, че мерките на Оперативния щаб са адекватни за България. „Ние сме страна с ограничен ресурс лекари. Ако допуснем епидемия като в Италия, хората ще лежат по улиците. Тактиката на Щаба е правилна. Ние сме на нивото на всички страни около нас“, изтъкна тя.

Тя отбеляза, че голям проблем е, че подготвените кадри отиват да работят в чужбина и призова Министерството на здравеопазването да вземе мерки. „Специалистите вирусолози в България се броят на двете ми ръце. Вирусологията, микробиологията, имунологията са специалности, които нямат клинични пътеки, нямат приходи, не са избираеми от хората, които завършват“, коментира още вирусологът.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.