Home » Свят » Той е милиардер на 92 години, но продължава да работи и да говори с Бог – вижте неговата тайна!
Той е милиардер на 92 години но продължава да работи и да говори с Бог

Той е милиардер на 92 години, но продължава да работи и да говори с Бог – вижте неговата тайна!

Канадският милиардер Джоузеф Сегал е наясно с това, че в бизнеса трябва да действаш бързо, независимо дали си млад, или в неговия случай енергичен 92-годишен.

“Разговарям с Бог всяка сутрин. Когато се погледна в огледалото си казвам, ‘Благодаря ти, Господи, че съм жив.’ Разбирате ли? Това няма да продължи вечно,” споделя имотният предприемач. Той има окуражително послание за предприемачите на средна възраст – по-млади сте отколкото си мислите, поне в светлината на дългосрочната кариера.

“Животът е като пътуване на самолет. Издигате се, когато сте млади,” казва Сегал. “Летите, докато сте на 40 г., 50, 60 или 70 или на колкото и да е. В някакъв момент се спускате. Аз в момента се спускам, но се боря срещу това.”

Той описва пенсионирането на 65 г. като да опаковаш багажа по-рано, отбелязвайки, че дори хора, прехвърлили 70 години, имат свежи бизнес идеи.

Имението на Сегал
Имението на Сегал

“Когато продължаваш, не си спрял и не знаеш къде ще бъде краят.” Той набляга на факта, че за мениджърите е съществено важно, независимо от това на кава възраст са, да правят бързи промени, за да изпреварват конкуренцията: “Когато светът се променя и ти не се променяш заедно с него, оставаш затънал в калта.” Сегал, който е президент на конгломерата Kingswood Capital Corp., попадна в медийните заглавия миналия месец, когато заедно със съпругата си Розали обяви имението си във Ванкувър за продажба с цена от 63 млн. долара.

В дома има полилей, който преди време е бил собственост на италианския диктатор Бенито Мусолини.

Впоследствие полилейят се озовава в Едмънтън, където Сегал го купува от финансова институтция. Според Сегал, имотният пазар като цяло не е прекалено сложен. “Пазарът винаги е функция от предлагането и търсенето.

Домът на Джоузеф Сегал
Домът на Джоузеф Сегал

Ако има прекалено голямо предлагане, а няма търсене, пазарът се срива. Ако пък има прекалено много търсене без предлагане, пазарът се изстрелва нагоре,” казва Сегал, добавяйки че е лесно човек да изгуби реална представа, когато обмисля емоционална покупка, като придобиването на жилище.

“Бих искал да имам остров, но не знам какво бих правил с остров, затова не съм си купил. Всеки има нужда от дом. Не всеки има нужда от остров.” Фамилията Сегал контролира Kingswood, която разполага с промишлени и офис имоти. Сегал с огромно удоволствие пътува до офиса си в центъра на Ванкувър и се наслаждава на това постоянно да бъде зает.

Той удължава работното си време и докато обядва в намиращия се наблизо ресторант Yew Seafood в хотел Four Seasons.

“Правя бизнес и по време на обяд,” казва той като се опитва да свърши възможно най-много неща през деня. Сегал е основател и на Fields Store Ltd., верига универсални магазини, както и бивш председател на вече неработещата верига Zellers Inc. Той излиза от Fields и Zellers преди десетилетия, за да се концентрира върху бизнеса с имоти, но научава и някои ценни уроци по отношение на търговията на дребно. “Ако не се променяш с времето, си оставаш на едно място. Тогава започваш да вехнеш и умираш.

Джоузеф СегалСредата се променя, бизнесът се променя.

Потребителят променят начина, по който пазарува,” казва Сегал, посочвайки като пример сделката при която Amazon.com Inc. купи Whole Foods Market Inc. “Amazon увеличава пипалата си, защото не можеш да продължаваш да правиш едни и същи неща.

Ако Amazon успее, това ще се отрази негативно на голяма част от конкуренцията.” Роденият през 1925 в Албърта Сегал си спомня за скромния си произход. Неговият баща имал магазин, който се намирал срещу пазар с паркинг за коне и файтони. След като служи в армията в Европа по време на Втората световна война, Сегал се завръща в Канада и открива, че му отдава да прави бизнес, докато ръководи магазин за продажба на ненужно армейско оборудване във Ванкувър.

През годините семейство Сегал постоянно са усещали необходимостта да помагат.

Те даряват 12 млн. долара за строителството на модерен медицински център за лечение на хора с психически проблеми към болница във Ванкувър. “Когато имаш проблем с психическото здраве, понякога не можеш да си помогнеш сам. Там сме създали условия, ако хората имат проблем, да получат правилната помощ и да запазят достойнството си,” казва Сегал.

Източник: Trg.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.