Home » Здраве » Търновка твърди, че е преборила онкологично заболяване с домашно приготвен сироп от алое
Търновка твърди че е преборила онкологично заболяване с домашно приготвен сироп от алое

Търновка твърди, че е преборила онкологично заболяване с домашно приготвен сироп от алое

Виолета Цанева от старата столица вече няколко години пие сироп от алое и твърди, че благодарение на тази чудотворна смес е успяла да се спаси от завръщането на онкологично заболяване, с което се е борила два пъти.

Жената подчертава, че не е лекар, нито има някакви финансови мотиви, за да популяризира рецептата, и не я продава. Произвежда тропическото растение за собствени нужди вече пет години. Споделя технологията по приготвяне на сиропа и позовавайки се на хиляди проучвания, уверява, че сместа носи само ползи за здравето и не може да навреди.

„Всеизвестно е, че алоето се използва в козметиката, а в медицината – при изгаряния и дерматологични проблеми. То е много ефективно и за подсилване на имунната система и въобще действа изключително благоприятно на организма. Когато се приема редовно – стопира образуването на туморни клетки“, разказа 60-годишната жена.

Преди пет години тя се заела да отглежда в домашни условия тропическото растение и всеки ден пие сироп от него като профилактика срещу рак, разбра 365 Новини.

Виолета била диагностицирана с карцином на гърдата, когато била на 34 години. За щастие, заболяването било установено в начална фаза и приложената своевременно операция била успешна. След хирургичното лечение продължила живота си напълно нормално. 15 години по-късно обаче напипала бучка на другата гърда. Страхувала се, че този път туморът може да е злокачествен, затова не се колебала дълго дали да отиде на преглед при онколог.

За втори път била диагностицирана с рак на млечната жлеза и се наложило пак да я оперират. Последвала химиотерапия, която рязко влошила общото й състояние. Облъчването сринало имунитета й и довело също и до кардиологични проблеми. 60-годишната жена започнала да търси алтернативни медицински подходи за възстановяване и попаднала на книга, в която пишело за чудодейната рецепта с алое.

„Аз съм запалена цветарка и знаех, че за мен няма да е проблем отглеждането на това растение. Осъзнах, че няма какво да губя, ако започна да пия еликсира, и подходих оптимистично към рецептата“, заяви Виолета.

Успяла да се сдобие с автентично тропическо алое от разсадник в Пловдив, не срещнала трудности и в отглеждането. По думите й растението изисква единствено топъл климат, а поливането трябва да става рядко, защото иначе може да изгние.

„За сиропа са необходими няколко листа от алое. Хубаво е общото им тегло да не надвишава 300 грама. Измиват се и им се махат бодличките. Използвам пасатор, за да ги направя на каша, и към нея добавям 500 мл червено вино и 2 – 3 лъжици мед. Сместа оставям в хладилника за една седмица, а след това я прецеждам през марля“, обясни търновката.

Твърди, че приема еликсира всеки ден на гладно, а количеството не е повече от една лъжица сутрин и една вечер.

Тази рецепта спазвала известно време и след като отишла на задължителния онкологичен преглед, лекарите й съобщили, че няма разсейки и нищо притеснително, заради което да й препоръчат отново химиотерапия.

„Природата е създала забележително растение и би било грехота, ако не се възползваме от качествата му. Освен че ми помогна да преборя завръщането на рака, то намали и високото ми кръвно налягане“, допълни жената.

Виолета подчерта, че по никакъв начин не омаловажава работата на онколозите, защото благодарение на тях е жива днес. Убедена е обаче, че ако бе попаднала на сиропа преди 20 години, едва ли щеше да се разболее повторно от рак.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: novinarsko

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.