Home » България » Така се ремонтира къща в българско село (СНИМКИ)
Така се ремонтира къща в българско село

Така се ремонтира къща в българско село (СНИМКИ)

Много къщи пустеят в българските села. Прекрасни места, които са били и могат да бъдат места на изобилие и спокоен начин на живот.

След като много българи се преместиха в градовете, а други обиколиха „чужбината“ вече се забелязва лека тенденция хората да се връщат към родините села. Днес, когато почти във всяко семейство има поне две коли, а интернет може да се прокара във всяка точка в България, тази идея да се върнем към селата не звучи толкова нереалистично.

Днес от 365 Новини ще ви покажем една ремонтирана къща в с. Лехчево, която се е превърнала от развалина в чудесен дом. Изграден с много стил и вкус.

Ето и някой от коментарите на гордата собственичка Силвия Иванова.

Гредите са носещи, оригинални са, от създаването на къщата през 1908 г. Свалихме старите тавани, оголихме ги, почистихме и импрегнирахме и лакирахме и с помощта на гипсокартон и вата направихме нови по-високи тавани с ретро излъчване

Старата мазилка махнахме почти цялата: всичко което не беше здраво трябваше да се свали. Измазването се оказа едно от големите пера по ремонта. Тъй като къщата беше твърде неравна се наложи измазване с вар и премазване още 2 ръце. Използвахме изолация с различна дебелина на различни части от къщата, за да уеднаквим и накрая се завърши с теракол и минерана мазилка. Остава да се облепи с камъни в основата.

Има още много работа, но е удоволствие да виждаш как едно по едно всичко се подрежда. А по отношение на стила – най-трудно е да се съчетаят ново и старо в синхрон.

Източник: Izvanredno.info

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.