Home » Идеи » Супер трик: Ето как децата да научат таблицата за умножение бързо и лесно?
как децата да научат таблицата за умножение

Супер трик: Ето как децата да научат таблицата за умножение бързо и лесно?

Повечето деца, дори някои възрастни, имат проблеми със запомняне на таблицата за умножение. Но защо се случва това?

Защо децата обикновено не могат да запомнят математически факти? Обръщаме се към квалифицирани учители по математика, за да ни дадат отговори. Това са основните препоръки, които да помогнат на децата да научат таблицата за умножение бързо и без много усилия.

Вероятно сте чували, че нивата на математическите умения при учениците непрекъснато намаляват. Обикновено децата учат основите на математиката през първите години в училище и това е като дупка в образователната политика, която е най-осезаема.

Може и да звучи странно, но таблицата за умножение е основният проблем. В повечето математически наръчници или учебни ръководства може да видим следния пример:

Но какъв е проблемът? Повечето родители няма да открият нищо нередно в тази таблица, която им е позната от детството. Проблемът е в това, че тя не е за всеки. Временната таблица в действителност изглежда така:

Тя се нарича още “таблица на Питагор”. На първо място това действителност е таблица. На второ – е интересна. Но защо се препоръчва тя?

  • Не съдържа ненужна информация (като лявата част от примерите за умножение).
  • Тя учи децата да мислят, а не само да запомнят факти.
  • Постоянната употреба на тази таблица позволява на детето да запомни цифрите неволно – то не трябва да прави почти никакви усилия, за да ги научи.

Само деца с определена памет са в състояние да запомнят дълги колони от математически примери. Ако едно дете използва “таблицата на Питагор”, то може да запомни много по-малко информация.

Освен това има много модели в “таблицата на Питагор”, които да помогнат на децата да запомнят таблицата за умножение по-лесно. Дори ученици, които още не знаят как да умножават, са в състояние да намерят тези модели. Например, номерата, които са симетрични по диагонал, са равни.

Човешкият мозък е настроен да открие симетрията. Това помага на децата да научат фактите за умножение по-лесно и по-бързо.

Основното предимство тук е, че детето може да види цифровите модели от само себе си. А когато някой измисля нещо сам, той го съхранява в паметта си за много по-дълго време. Ако искате да улесните детето в математиката, приложете тази таблица.

Източник: Фрамар

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.