Home » Живот » Страшна трагедия! Милица Гладнишка премина през ада
Страшна трагедия! Милица Гладнишка премина през ада

Страшна трагедия! Милица Гладнишка премина през ада

Огромни лични трагедии разтърсиха Милица Гладнишка през изминалата година. Вечно усмихнатата актриса погребала и майка си, и баба си в рамките на няколко месеца и попаднала в черна дупка, от която я спасила единствено работата й.

Това разказа самата тя в интервю за популярното дамско списание „Дива”.

„Много ми беше трудно, но нямах сили да се самоубия. Баба ми Милица почина в деня, в който ми съобщиха, че майка ми е в последна фаза на рака и й остават едва от 6 до 8 месеца живот”, призна звездата на култовия сериал „Етажна собственост”. Майка й Виолета отказала да се подложи на мъчителните процедури по химиотерапия и живяла само още 8 месеца.

До последния си миг била отпимистка и успокоявала дъщеря си, че ще се оправи. Накрая си отишла с усмивка на лице, въпреки мъките, които изпитвала.

Женското царство в дома им опустяло, когато се наложило да приспят кучето Бела, което Милица спасила от прелитаща кола и отглеждала 6 години. Домашната й  любимка също била диагностицирана с рак и Гладнишка предпочела да й спести болезнената смърт като я евтаназирала. За да я утешат поне малко, приятели й подарили ново кученце. Кръстила го Роки, но се оказало, че страда от артроза и му поставили метална пластина на крачетата.

Само една седмица след смъртта на майка й, на Милица й се наложило да пее на концерт. „Помолиха ме да не го отлагаме. Уж се мобилизирах, но на една от песните не издържах. Внезапно се разревах, не можах да се овладея. Всъщност работата ме изтегли нагоре. А и колегите ми – с луди майтапи беше съпроводена всяка наша репетиция, посрещаха ме с думите „ти си богиня”. Беше трудно, много трудно, но намерих сили да не падна духом. Нито мама, нито баба биха искали да ме видят сломена”, казва Гладнишка.

Милица толкова била привързана към баба си, че имала идеята да направи спектакъла „Баба и внуче”, базиран на техните невероятни отношения.

Възрастната жена, на която била кръстена, преживяла Втората световна война, погребала две деца, драматичен развод и дори заливане с киселина. Старицата преминала и през няколко операции – нямала пръст, гърда, жлъчка и бъбрек. Въпреки това прехвърлилата 90-те баба на актрисата имала ум като бръснач, притежавала уникално чувство за хумор и много знания. Не само помнела като компютър, но и смятала като калкулатор. Именно от нея Милица наследила веселяшкия й и купонджийски нрав и онази особена любов към живота.

„Родословното ни дърво е богато. Баща ми е потомък на фабрикантски род. Прадядо ми Тодор е съградил една от най-модерните фабрики за тухли и цигли в годините преди 9 септември. Всичко се променя след национализацията през 1947 г. Цялото му имущество е иззето и семейството е принудено да живее в обора срещу къщата си.

Прабаба ми почива от мъка и го оставя сам с три дъщери. Тежка е съдбата и на рода ми по майчина линия. Баба ми Милица е от Скопие. Преживяла е Втората световна война”, разказва актрисата. При развода, изключително скандален за времето си, баба Милица, която е истински идол за дъщеря си и внучките си, била залята с киселина от бившия си мъж за отмъщение. На практика, тя е първата жена у нас, върху която е лисната киселина – още в годините на соца. По онова време медиите не съобщавали за такива инциденти.

Едва миналото лято Гладнишка се престраши да покаже младото си гадже Иван Велчев, с когото са двойка от осем години. И той като нея бил шантав, весел и музикален. Свирел на барабани и акордеон, но е неин колега, актьор.

Двамата обаче не обмисляли да се женят. „Никой от приятелите ни около нас не е женен. Това ни е на заден план. Още повече, че нашите се разведоха. Не, че ми е нанесло някаква неверояна травма, по-скоро ми даде пример, че не искам и на мен това да ми се случва, да живея така”, признава актрисата.

Източник: Марица

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.