Home » Топ новини » Ще участва ли Слави Трифонов на местните избори
Слави Трифонов на местните избори

Ще участва ли Слави Трифонов на местните избори

Слави Трифонов няма да се явява лично като политик, научи 365novini.

Слави Трифонов няма технологичното време да създаде организация, за да се яви на местните избори. Около това мнение се обединиха политолозите доц. Румяна Коларова и Георги Киряков в ефира на „Плюс – Минус. Коментарът след новините“.

„Не е новина, че Слави Трифонов даде началото на нов политически проект. Отдавна се очаква да се направи. Имаме вече няколко успешни опита за превръщане на един телевизионен проект в политически“, каза доц Коларова.

„На първо място трябва да се фокусираме върху заявката, че неговият проект ще бъде свързан с референдума. Все пак по темите на референдума има предприето политическо действие, така че това е заявка със задна дата. Вече знаем, че финансирането стана 1 лев. Освен, че е със задна дата, има една неяснота – къде ще се ситуира този проект, каква ще бъде платформата и какво ще бъде финансирането“, добави тя.

„Ясно е, че Слави Трифонов няма да се явява лично като политик. Там, където има персона, която води нов политически проект, винаги е по-важно тези, които присъединяват. 100% процента нови играчи нямат шанс. Дори в най-светкавично създадените проекти има разпознаваеми лица“, подчерта Коларова, пише nova.bg.

Според нея Трифонов ще трябва да избере къде точно да позиционира проекта си идеологически. „Ако реши да подкрепи Мая Манолова, проектът ще бъде ляв. Това ще е за сметка на широката подкрепа, която има като шоумен. За него обаче е по-важното е да даде нов живот на своя проект като шоумен. Мисля, че тази политическа заявка е само средство, както и досегашните му инициативи, за да поддържа публиката си“, добави тя.

Георги Киряков

Политологът Георги Киряков подчерта, че Трифонов е помагал на много политически играчи през годините. „Той ще разтвори ветрилото докрай. Той или няма да се позиционира никъде идеологически, или ще се позиционира навсякъде. Партията му даже няма да бъде центристка. Второто важно нещо за него е, че ако не се яви той като лице, това ще бъде спънка пред бъдещия му политически проект“, каза още Киряков.

„Парламентарните партии трябва да се притесняват, защото проектът на Трифонов може да заеме мястото им в НС. Такава партия например е ВОЛЯ“, подчерта Киряков.

„През референдума той успя да направи „ядки“ на много места в България. Хората, които му събираха подписите, могат да бъдат ядрата на партийните му структури в страната“, добави още политологът.

razkritia.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.