Home » Топ новини » Сринаха го! 6 години затвор за медицинския фашизъм на д-р. Стойчо Кацаров
Сринаха го! 6 години затвор за медицинския фашизъм на д-р. Стойчо Кацаров

Сринаха го! 6 години затвор за медицинския фашизъм на д-р. Стойчо Кацаров

Стойчо Кацаров ще си плати за издевателствата над българския народ!

Най-обсъжданата фигура през последните 48 часа у нас е здравният министър Стойчо Кацаров. След като той издаде заповед за влизане на закрито със „зелен сертификат“, народът изригна срещу него.

Вчера цял ден имаше протести пред Министерството на здравеопазването, които са водени от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Много от протестиращите обаче не са симпатизанти на тези две партии, но не могат да гледат как се унищожава умишлено държавата ни.

Въпросният сертификат се издава само на ваксинирани с трите дози ваксини, документирано преболедували COVID-19, хора с PCR тест в последните 72 часа и такива с антигенен тест в последните 48 часа. Всички останали нямат право да посещават събития на закрито, магазини, ресторанти, кафенета, музеи, галерии и всички други закрити обекти.

stoycho-katsarov_600x370
Стойчо Кацаров се озовава зад решетките

Това е наредба, която издаде служебният министър д-р Стойчо Кацаров, припомня 365 Новини. Тя обаче е напълно противоконституционна и дори незаконна. Всъщност за подобно деяние като това на Кацаров може да се стигне до съд и затвор.

В Раздел 5 от Наказателния кодекс е формулирано точно и ясно, че за принуждаване, пропускане или претърпяване на нещо против волята чрез заплахи и злоупотреба с власт се наказва с до 6 години лишаване от свобода.

Министър Кацаров днес заплаши, че ако не се спазва наредбата му, нарушителите ще бъдат глобявани с от 10 до 50 000 лв. и дори може да бъдат дадени на прокуратурата, което да им лепне до 5 години затвор, писа „Стандарт„.

Както и да се погледне на това, злоупотреба с власт има. Стойчо Кацаров използва поста си, за да пропусне (в случая) нещо против волята на хората. Ето защо правосъдната система е в правото си да съди и дори вкара в затвора служебния министър.

Редица партии вече се обявиха против заповедта му. В това число, освен „Възраждане“ и „Атака“, са и кръвните врагове БСП и ГЕРБ, както и ВМРО и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Всички те заплашват, че ще сезират прокуратурата за престъплението на Кацаров.

Повечето от българските граждани определят изискването за „зелен сертификат“ за чист медицински фашизъм. Костадин Костадинов дори обяви с отвращение и изненада, че такъв терор не е имало дори по времето на Бойко Борисов.

Източник: Зона 98

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.