Home » Здраве » Симптоми, издаващи предстоящ инфаркт седмица по-рано
Симптоми издаващи предстоящ инфаркт седмица по-рано

Симптоми, издаващи предстоящ инфаркт седмица по-рано

Инфаркт е доста често срещано състояние, от което страдат повечето мъже, но се среща и при жените. И ако по-рано се смяташе, че то засяга главно възрастни хора, сега все по-често поразени са сравнително млади хора.

За съжаление, инфарктът понякога може да има фатални последици, така че е по-добре да го предотвратите, отколкото да се налага да се спасява животът на човек по-късно.

В допълнение към типичните признаци на инфаркт на миокарда, развиващи се непосредствено преди атаката, има и такива, които могат да покажат проблем няколко седмици по-рано..

Какви симптоми показват предстоящ инфаркт седмица преди него?

Според проучвания 70 процента от хората, които поне веднъж са страдали от инфаркт, са видели зловещи симптоми седмица или дори месец по-рано. Оказва се, че не само болката зад гръдната кост говори за инфаркт, но има и по-рядко срещани симптоми.

Предварителните симптоми често зависят от пола и възрастта на пациента. Ето защо жените могат да пропуснат класическите признаци, като силна болка в гърдите или изтръпване на лявата ръка, но изпитват силни спазми в горната част на корема, гадене, повръщане, прекомерно изпотяване и втрисане.

Експертите смятат, че подобни внезапни прояви, без каквато и да е друга връзка с храната или други условия, не бива да се игнорират и една жена трябва да отиде в болницата веднага.

Болката в ушите или челюстта се развива предимно по време на атака. Аларма може да бъде фактът, че тези усещания се появяват и изчезват, тоест не са постоянни.

Подуването на долните крайници може да бъде признак за проблем на сърдечно-съдовата система. Когато сърдечният мускул спре да функционира правилно, кръвообращението се нарушава, което води до задържане на течности и подуване.

Симптомите, които предсказват сърдечен удар и са признак на сърдечно-съдови заболявания, могат също да включват безпричинна умора, слабост и необяснимо безсъние. Проучванията показват, че повече от 70 процента от хората, прекарали инфаркт на миокарда, наблюдават тези прояви в продължение на няколко седмици или дори месеци.

По-малко известни, нетипични симптоми могат да се появят при хора с диабет, както и при възрастни хора. Тези пациенти могат да изпитат по-малко интензивна, преходна болка в гърдите или дискомфорт на по-малко типични места, като шията и челюстта, лопатката, лявото рамо или епигастралната област на корема.

Всеки, който наблюдава типичните и / или необичайни симптоми на сърдечен удар, в никакъв случай не трябва да ги игнорира и незабавно трябва да отиде в болницата. / zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.