Home » България » Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева
Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител

Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева

Не е справедливо на приемният родител да дават 800, а на майката – 100 лева. Това каза пред камерата на Нова телевизия 26-годишната Симона Алексова.

Жената, чието бебе бе настанено от социалните работници в приемно семейство, уверява, че може да се грижи за него. Детето ѝ се родило на 11 декември, но младата жена е лишена от държавните служители от възможността да се грижи за него.

Случаят доби популярност заради твърденията на майката и бабата на детето, че то им е отнето, въпреки желанието им да се грижат за него, видя 365 Новини.

26-годишната Симона АлексоваСлед раждането, детето било поставено в кувьоз. А поведението на майката прави впечатление на лекарите в отделението. Те смятат, че тя е с „интелектуален дефицит“.

„Контактът с майката е малко труден. Това, че не може да се общува с нея, не значи, че е лош човек. Въпросът е преценката дали може да се полагат грижи за детето“, коментира д-р Хризантема Георгиева, началник отделение в МБАЛ-Смолян.

Седмица след раждането от болницата подават сигнал в Агенцията за закрила на детето.

„Жената е неориентирана за време, тъй като се познава с биологичния баща от седем месеца“, заяви социалният работник Анелия Хаджийска. Симона и майката ѝ са убедени, че могат да грижат за бебето и не са съгласни да го дадат приемно семейство.

Според социалните служители няма ограничения за срещите, а целта е детето да бъде върнато в семейството. Те отчитат като положителен факт, че Симона е подобрила битовите условия, в които ще отглежда бебето.

Източник: vipnews168

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.