Home » България » Сградата с асансьора на Цветанов се оказа в учебна тетрадка за 7-ми клас, хвалят архитектурата й
Сградата с асансьора на Цветанов

Сградата с асансьора на Цветанов се оказа в учебна тетрадка за 7-ми клас, хвалят архитектурата й

Не само Ахмед Доган и София Маринова са сред звездите в учебниците на българските деца. Възхвала пред подрастващите е направена и на луксозната сграда „Летера“ в жк. „Изток“, в която живее бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и разтърси държавата, видя 365novini.

Скандалният текст е публикуван в тетрадка за 7-ми клас на издателство „Просвета“, която вече се ползва от учениците. Там надълго и нашироко се обясняват предимствата на онази сграда с ВИП асансьора на Цветан Цветанов, заради която се разрази аферата „Апартамент гейт“.

Възхвалява се необяснимо и делото на архитект Пламен Мирянов, алармират потресени родители в социалните мрежи. „Откога бизнесмените се превръщат в народни герои и срещу какво“, питат се те и подозират, че е възможно и други популярни босове да са намерили място по втория начин в дуги учебници и помагала. Текстът е влязъл с врътка, тъй като става дума за нещо на пръв поглед невинно – извличане и обработване на информация от медийна публикация. Напълно необяснимо е обаче защо именно тази статия за сградата с асансьора на Цветанов е избрана от редакторите на „Просвета“, както и как Министерство на образованието е проспало очевидния пиар.

На същото издателство е и учебникът за 4-и клас по предмета „Човек и общество“, където е намери място певицата Софи Маринова, разузна още ПИК. Тя е изброена като една от видните представителки на ромския етнос в културния живот на страната през 20 и началото на 21 век.

По-рано днес пък от ВМРО алармираха, че почетният лидер и новоизпечен бизнесмен Ахмед Доган също присъства в български учебници, за което алармирали родители. Все още не е ясно обаче в кой учебник и по какъв повод е споменат той.

Сградата с асансьора на Цветанов

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.