Home » Топ новини » Сачева: Социалните мерки не са предизборен ход, пенсионерите имат нужда от пари за лекарства
Сачева: Социалните мерки не са предизборен ход пенсионерите имат нужда от пари за лекарства

Сачева: Социалните мерки не са предизборен ход, пенсионерите имат нужда от пари за лекарства

Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю, дадено за БНР. Тя отрече това да са предизборни трикове на управляващата коалиция, и че тези мерки са заложени още в програмата на ГЕРБ и се изпълняват.

„Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година – повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна година.

По повод антиковидмерките, те са необходими – добавката от 50 лева за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката криза, имат нужда от здравна профилактика“.

Тя подчерта, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради факта, че има пенсионери, пенсионирали се при различни условия и правила.

„Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за следващите правителства. Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат нужда от допълнителни доходи“.

В предаването „Неделя 150“ тя допълни:

„Новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет“.

Повече от интервюто с министър Сачева ТУК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.