Водещите новини
Home » България » Русенка бясна: Децата ми се разболяха заради широко отворените прозорци в класните стаи
Русенка бясна: Децата ми се разболяха заради широко отворените прозорци в класните стаи

Русенка бясна: Децата ми се разболяха заради широко отворените прозорци в класните стаи

„Двете ми деца се разболяха заради широко отворените прозорци в класните във връзка с ковид мерките в училищата“.

Така започва гневното писмо на русенката Марияна Тодорова, получено на мейла на Dunavmost. По думите й от Министерството на образованието са издали заповед за провеждане на учебни занятия при отворени прозорци, за да се предотврати разпространението на коронавируса сред учениците.

За топлите дни в това няма нищо лошо, даже е полезно. Но при температури от няколко градуса сутрин, това предполага масови настинки сред учащи и преподаватели.

Ето какво пише още Марияна Тодорова:

„Добре е хората, които взимат решения за живота и здравето на нашите деца, преди да се подчинят безпрекословно на поредната безумна заповед, да помислят доколко тя е приложима в реални условия, а не на хартия. Защото за мен това е истинско безхаберие – при 5 градусова температура навън, да отваряш прозорците и да казваш на учениците да стоят с якетата!

Накрая, понеже и двете ми деца са „късметлии“ и седят в непосредствена близост до прозореца, се разболяха. Кой ще ми плати лекарствата, стоенето с часове пред кабинета на личния лекар, отсъствието ми от работа и прочие неприятности?

Толкова ли директорите на русенските училища и учителите не могат да се възпротивят на министерското безумие и просто да открехват прозорците по време на час, а в междучасието да ги отворят широко?! Става дума за елементарна загриженост – за здравето на децата и учителите. Защото нито на едните, нито на другите им е приятно да учат и да тракат със зъби едновременно от студ.

Ами като падне сняг и температурите станат отрицателни, с юрганите ли ще пращаме децата си на училище?!“, пита русенката.

„Сега ще се справим с тази настинка, но определено тя ще разклати имунитета на децата. Така те ще станат по-податливи и току виж са се разболели от КОВИД-19. Това ли са ви мерките за безопасност?“, негодува още Марияна Тодорова.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.