Home » Топ новини » Румен Радев: Не се поддавам на натиск нито от САЩ, нито от Русия, аз съм президент на България!
Румен Радев: Не се поддавам на натиск нито от САЩ нито от Русия аз съм президент на България!

Румен Радев: Не се поддавам на натиск нито от САЩ, нито от Русия, аз съм президент на България!

Румен Радев действа изцяло съобразно българските интереси!

Държавният глава Румен Радев обяви публично, че България не бива да се поддава на външен натиск, писа Ejednevno.eu.

Повод за думите на президента стана коментарът му за посещението на Кирил Петков в Република Северна Македония. Той го обяви за прибързано и вече вижда, че правителството започва да се огъва относно ветото за влизането на РСМ в ЕС, което не му се нрави.

Според ген. Радев не бива да се поддаваме на външен натиск, като тук той визира най-вече Западна Европа и САЩ. Президентът вече веднъж доказа, че не се поддава на натиск по темата за Северна Македония, като отхвърли крайния срок за падането на ветото, наложен от САЩ, а именно 31.12.2021 г.

„България не приема крайни срокове и ултиматуми от никого“, заяви в края на миналата година държавният глава.

Румен Радев: Не се поддавам на натиск нито от САЩ нито от Русия аз съм президент на България!Румен Радев не допуска външен натиск над България

Той показа, че мери с еднакъв аршин, що се отнася до Великите сили. Нещо подобно заяви и по повод искането на Русия НАТО да се изтегли от България. Тогава каза, че България е суверенна държава и сама решава своята външна политика.

За Румен Радев най-важното е българският интерес. Не е важно дали си със САЩ или Русия, а дали България работи в своя полза. Той го доказа с това, че не допусна чужди войски на наша територия, което официално бе съобщено от военния министър Стефан Янев.

Радев избягва да се изказва крайно по казуса с Украйна и се опитва да запази неутралитета на България в тази ситуация, колкото и трудно да е това за един член на НАТО.

Източник: Зона 98

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.