Home » Топ новини » Репортаж от Царево: 9 лева за порция миди и сафрид (СНИМКИ)
Репортаж от Царево: 9 лева за порция миди и сафрид (СНИМКИ)

Репортаж от Царево: 9 лева за порция миди и сафрид (СНИМКИ)

На морето порция от 250 грама пържен сафрид и същият грамаж миди пане вървят по 9 лева.

ова показа проверка на 365 Novini в един от популярните и най-бързо развиващи се черноморски курорти – Царево. Любимата на българина шопска салата от 300 грама е 6 лева, а хрупкавите пържени картофи край плажа са по 3,50.

Популярните гръцка салата, капрезе и цезар се предлагат съответно по 6,89 лв., 7,89 лв. и 8,99. Някои търговци не само в Царево, но и на други места по морето са приложили следния трик – да не закръглят цените до 7 или до 8 лева, а да пишат 6,99 или 7,89.

Поне десетачка трябва да извадят любителите на миди в черупка, сготвени с вино и билки. Толкова струва порция от 500 грама, която е напълно приемлива като количество и цена. 250 грама миди пане вървят около 9 лева.

200 грама порция хрупкави калмари струва поне 13 лева, а същият грамаж калмари на плоча с лев по-скъпо.

Местните твърдят, че цените по заведенията в града не са скочили, а са като миналогодишните. Ресторантите чакат с нетърпение летовниците, които вече започнаха да идват в Царево. Засега само български.

Порциите риба обикновено са по 250 грама. Попчетата вървят по 8 лева, зарганът и чернокопът по 12, паламуд – 13, акула – 11, лавракът и ципурата се предлагат по 16 лева. Скъпите риби – лефер и калкан в заведенията струват съответно минумум 22 и 30 лева. Ресторантьори споделиха пред Lupa.bg, че тази година ще предлагат на клиентите си предимно българска черноморска риба.

За любителите на спорта на открито и особено за децата вече трета година в Морската градина работи “Мини голф Царево”, който освен забавления и прекрасна гледка към морето, предлага и вкусни бургери и напитки.

Голям телешки бургер с хрупкави пържени картофки, както и тортила с телешко и салата струват 9 лева, меню, което включва наденички с карамелизиран лук и салата е 7 лева. Помислено е и за вегетарианците, като тост с картофи е 7 лева.

300 грама салата на деня е 5 лева, а порция от хрупкави пилешки хапки със сезонна салата са 9,50 лв.

Кенче българска бира е 2,50 лева, а вносната се предлага по 3,50. В заведението единствено се предлага жива бира, като половин литър от разхлаждащата напитка струва 3 лева.

Тези, които искат да опитат късмета си на голф плащат 7 лева за игра на 18 дупки.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА

Източник: lupa

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.