Home » Топ новини » Пуснаха от самолет 5 тона дезинфектант над Карнобат
5 тона дезинфектант над Карнобат

Пуснаха от самолет 5 тона дезинфектант над Карнобат

Самолет на селскостопанскатата авиация дезинфекцира Карнобат от въздуха, научи 365novini.

На няколко пъти през деня машината облетя целия град и го посипа с 5 тона специален препарат, който е напълно безвреден за хората, животните и растенията.

Самолетът бил поръчан като дарение от сдружението на местните зърнопроизводители след като се оказало, че техниката на фирмата, която общината ползва, не може да се провре по някои тесни улици, за да дезинфекцира всички дворове и къщи.

Кметът Георги Димитров обяви пълната дезинфекция на града заради заразената с коронавирус 39-годишна жена, която се завърна от Банско и 50 контактни с нея бяха поставени под карантина.

„Препаратът е с широк спектър на действие на основата на бензалкониев хлорид, действа само срещу вирусите“, каза кметът Димитров, цитиран от 24 часа. Общината осигурила препарата, а зърнопроизводителите платили пръскането му със самолета. Той действал само срещу вирусите, не бил вреден и за пчелите.

Подобна дезинфекция се прави за първи път в Карнобат. Освен заради COVID-19 общината предупреди местните жители да не излизат от домовете си, докато трае пръскането от въздуха.

дунавмост

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.