Home » Здраве » Прозорецът на храненето е истински пробив при отслабване
Прозорецът на храненето

Прозорецът на храненето е истински пробив при отслабване

Търсим начин да отслабнем бързо и ефективно, без да навредим на тялото ни. Опитайте с „Прозорец на хранетето“, съветва 365novini. Този вид хранене съчетава и двете. В допълнение, този метод е предназначен за хора, които водят не твърде обикновен начин на живот. Принципът на интервалното хранене го прави лесен за отслабване. Все повече и повече нови изследвания потвърждават ползите му.

„Прозорец“ е времето, когато можем да ядем. Схемата е да се отдели периодът, в който получаваме храна, и периода, в който се въздържаме от леката закуска. Необходимо е да се определи времето, предвидено за хранене, а останалата част от времето не трябва да се слага нищо в устата. За да работи диетата ефективно, трябва да удължите периода на гладуване. През това време можем да си позволим кафе, чай или вода.

Как трябва да изглежда прозорецът

Има няколко опции. Прекъсване между вечеря и закуска до 12 часа е достатъчно, за да загубите излишните килограми за един месец.

Можем да следваме стандартната схема 16/8. Тя предлага да гладуваме 16 часа и да ядем през останалите 8. През тези осем часа можем да си позволим три хранения и две малки закуски. Задайте времето, когато храненето ще приключи, може да е индивидуално. Хората, които имат проблеми с вечерното удоволствие, могат да вечерят дори и в 23:00 часа. Тогава първото им хранене ще бъде в 15 часа следобед. Въпреки това, тези, които не могат да си представят сутрин без закуска, могат да се хранят между 8:00 и 16:00 часа. Или започнете да ядете в 12 часа и да завършите последното хранене в 20 часа вечерта. Важно е да се придържате към схемата и да не ядете нищо 16 часа.

Ако смятате, че можете да удължите прозореца още, можете да намалите времето за хранене до 6 часа, а времето за глад до 18 часа.

Най-строгата е схемата 20/4. Можете да ядете само за 4 часа, а за останалите 20 часа да се въздържате от храна.

Как работи

Привържениците на този принцип на хранене и диетите, основани на тях, цитират резултатите от изследванията. По време на гладуване, нашето тяло има време да храносмила храната, да се възстанови и да се отърве от излишъците. Няколко часа гладуване помагат за поддържане на нормални нива на хормони като инсулин, лептин, растежен хормон и грелин. В допълнение, нивото на триглицеридите и концентрацията на свободните радикали се намаляват. Няма скокове в кръвната захар и няма емисии на инсулин – и това помага да се започне изгаряне на мазнините.

Източник: zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.