Home » България » Протест срещу принудителната ваксинация и у нас: Ние сме хора, не добитък!
Протест срещу принудителната ваксинация и у нас: Ние сме хора не добитък!

Протест срещу принудителната ваксинация и у нас: Ние сме хора, не добитък!

По подобие и на други страни, българи излизат днес на протест за правото на личен избор дали да се ваксинираш или не от коронавирус.

Протестът е насрочен в 18:30 ч. пред Министерството на здравеопазването и се очаква да прерасне в шествие до Президентството.

Демонстрацията под наслов: „За правото на личен избор дали да се ваксинираш“ се организира от организацията „Обединени родители“, съставена от над 17 формални и неформални родителски и граждански формации.

„Имунизация не е равно на ваксинация! Свобода от правителствена принуда, искат организаторите на протеста и зоват да се прави разлика между имунизация и принудителна ваксинация, настояват те.

Ето и техните мотиви:

„Много е важно да знаем, че Истинският проблем е не само Ваксинацията, а, че липсата на такава те лишава от право на труд, образование, здравеопазване и социален живот.

Важно е да не забравяме, че тези права са гарантирани от Конституцията на РБ.

Всички конспиративни теории, свързани с Ковид -19, се оказаха верни. Миналата година по това време срещнахме подигравки защо протестираме срещу несъществуваща ваксина, само година по-късно правителството се опитва насила да ваксинира всички с набързо създадени инжекционни разтвори. Няма да го позволим, защото :

– Това нарушава Конституцията, хартата за правата на човека и се опитва да наруши и конвенцията за правата на детето.

– Ваксинирането е ДОБРОВОЛНО, но правителството всячески се опитва да го направи ДОБРОЗОРНО!

– Нашето тяло е наша отговорност

– Медицинският фашизъм няма нищо общо с благото на обществото, колкото и да се опитват да ни убедят в обратното.

Ние сме хора, а не добитък. Няма никакво правно или друго основните човек да бъде притискан и насила ограничаван в правата си, защото не желае да се ваксинира. Дали да се ваксинираме е НАШ ЛИЧЕН ИЗБОР и така ще си остане!

Свободата на човека и личността е най-важното условие за едно демократично общество. Принудата под всякаква форма не е демокрация, нали?“, заключават те.

Източник: Глас

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.