Home » България » Прокурор с тежки думи след скандалното освобождаване на убиеца Полфрийман
Прокурор с тежки думи за освобождаването на убиеца Полфрийман

Прокурор с тежки думи след скандалното освобождаване на убиеца Полфрийман

Бившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението на съда за учудващо и немотивирано, научи 365novini.

Според Василев е необясним фактът, че председателстваният от съдия Калин Калпакчиев състав не е изследвал в дълбочина не само всички доказателства, но и поведението на осъдения за убийството на Андрей Монов.

Мотивите, с които 2-ри състав на Апелативният съд в София освобождава предсрочно Джок Полфрийман са непълни, категоричен е Роман Василев, който е работил по разследването на убийството на Андрей Монов.

„Ако върнете назад, може да видите неговото арогантно поведение. Пример е репликата: „мен ме осъди най-корумпираният съд в една корумпирана държава“. Неговото поведение по време на досъдебното производство – скачането, обиждането на състава на съда. Това би трябвало до влезе като основание в мотивите на съда. Това нещо виждам, че го няма“, коментира той пред БНТ.

В мотивите си апелативният съдебен състав с председател Калин Калпакчиев, обаче, се позовава на положителни характеристики от външни организации, както и от пастор и отец, които проповядват в затвора.

Според Роман Василев неубедителни са и доказателствата, с които съда се мотивира, че Полфрийман се е поправил и не представлява обществена опасност.

Бившият прокурор обръща внимание, че поведението на австралиеца при първоначалното му задържане на 31 декември 2007 г. е предизвикало съдия Мими Петрова близо час да му обяснява, че няма как едно убийство да се оправдава с морални подбуди. И го сравнява с вчерашната реакция на Полфрийман при излизането от затвора.

Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов (крещи): „Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на затвора.

„Това е същото поведение, което беше на мярката за неотклонение и през целия му престой в местата за лишаване от свобода и при освобождаването той е същият, какъвто си е бил“, каза още бившият зам. градски прокурор.

Според Василев дори и заличени, петте наказания на Джок Полфрийман, наложени докато е излежавал присъдата си, също трябва да бъдат анализирани при преценката на решението за предсрочно освобождаване от затвора.

Блиц

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!